Severin: Discursul Basescu este de tip schizofrenic

Severin: Discursul Basescu este de tip schizofrenic

0 107

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a declarat, duminica, referitor la afirmatia sefului statului ca Romania ar putea renunta la imprumutul de la CE daca nu ne convin conditiile impuse, ca discursul acestuia, demagogic, este „de tip schizofrenic”.
Intrebat cum comenteaza declaratia presedintelui Traian Basescu, potrivit careia, daca Comisia Europeana incearca sa ne impuna ca si conditionalitate de derulare a creditului, reformele din justitie, Romania ar putea sa renunte la credit, Severin a raspuns: „Ramai perplex. Daca putem renunta usor la acesti bani, de ce ii mai luam , pentru ca acestia nu sunt bani nerambursabili, trebuie restituiti”.
Adrian Severin a continuat: „Acest tip de discurs demagogic este de fapt de tip schizofren, in care se spun lucruri care nu au nicio legatura una cu alta. (..) Asta este discursul demagogic basescian de tip schizofrenic. In fata lui, o minte rationala si suficient de sanatoasa ramane in stare de soc. Norocul nostru este ca iesim repede din socul asta, dar nu stim ce sa facem mai departe ca sa evitam repetarea unei asemenea abordari”.
In opinia europarlamentarului PSD, sefului statului ar trebui sa „incurajeze Guvernul sa adopte o atitudine ferma in Consiliul European”.
„Sa spuna ca nu mai primim aici pe trimisii Comisiei care vor sa verifice progresele noastre in domeniul justitiei, pana nu clarificam actul lor de misiune, ce anume vor sa vada, ce criterii vor sa vada”, a explicat Severin.
El s-a referit la faptul ca Romania are stabilite patru criterii, prin acordul dintre Guvern si Uniunea Europeana, in care nu apare nicio referire legata de „pastrarea lui Daniel Morar la sefia DNA”.
„Nicaieri nu vedem scris ca unul din parametrii care trebuie neaparat respectati este ca domnul «X», sa zicem Daniel Morar, sa fie seful DNA-ului, si cu toate astea, daca il schimbam pe domnul Daniel Morar va fi o tragedie, un cataclism. De aceea, domnul Basescu, patriot si european in acelasi timp si aceeasi masura, ne-a spus ca noi am putea sa il schimbam pe Daniel Morar, el nu are nicio problema, dar s-ar putea supara Uniunea Europeana”, a mai afirmat Severin.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.