Sesiunea speciala a Testelor Nationale a ajuns la final

Sesiunea speciala a Testelor Nationale a ajuns la final

0 65

Sesiunea speciala a Testelor Nationale a programat ieri, 5 februarie 2008, proba de limba si literatura materna, desfasurata in 18 judete ale tarii. Pentru sustinerea acesteia, la nivel national, s-au inscris 3.205 elevi. In urma centralizarii datelor furnizate de Inspectoratele Scolare Judetene, rata prezentei a fost de 91,86%, adica 2.944 elevi din totalul candidatilor inscrisi. 261 de elevi au absentat,? adica 8,14% din totalul celor inscrisi.


La Brasov au fost testati 41 de elevi, dintre care doi au absentat. S-au inregistrat doar doua absente la limba si literatura maghiara, proba pe care au sustinut-o in judetul nostru 356 de elevi. La germana au participat doar sase elevi, numarul total al inscrisilor fiind omonim.


Procente maxime de prezenta s-au inregistrat in judetele Alba, Bacau, Caras- Severin, Maramures, Sibiu si Timis. Cei mai multi absenti s-au inregistrat in judetul Harghita (114 candidati).


Candidatii prezenti in centrele de examen au avut de rezolvat varianta de subiect cu numarul 36, extrasa de Comisia nationala de organizare a examenului. Acestia au sustinut, in functie de optiunea fiecaruia, teste la limbile maghiara, germana, ucraineana, sarba si slovaca.


Joi, 7 februarie, se va desfasura ultima proba a sesiunii speciale, cea la alegere intre Istoria romanilor sau Geografia Romaniei (test scris). Prima afisare a rezultatelor se va produce in data de 9 februarie (pana la ora 16.00), urmata de depunerea contestatiilor in intervalul orar 16.00 – 20.00.


COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.