Serviciul Public de Termoficare începe facturarea individuală

Serviciul Public de Termoficare începe facturarea individuală

0 118

Conducerea Serviciului anunţă că 70% dintre consumatorii din sistemul centralizat de încălzire vor plăti la întreţinere exact atât cât consumă. La cererea asociaţiilor de proprietari, în cartierul Astra se furnizează deja căldură

Conducerea Serviciului anunţă că 70% dintre consumatorii din sistemul centralizat de încălzire vor plăti la întreţinere exact atât cât consumă. La cererea asociaţiilor de proprietari, în cartierul Astra se furnizează deja căldură. O altă premieră este returnarea unei părţi din subvenţia primită de SPLT în acest an de la bugetul local.
Pentru prima dată, Serviciul Public Local de Termoficare nu solicită o rectificare pozitivă de la buget, înainte de sezonul rece. Mai mult decât atât, SPLT va şi restitui o parte din banii primiţi ca subvenţie în acest an de la bugetul local. Banii se vor întoarce la bugetul local. Potrivit directorului SPLT Braşov Mircea Marin, este vorba despre 836.000 de lei, care se întorc la bugetul primăriei.
În momentul de faţă, Serviciul public de termoficare are puţin peste 6.000 de abonaţi. La cererea unor asociaţii de proprietari din Astra se furnizează deja căldură iar de anul acesta se va face în premieră şi facturarea individuală a consumatorilor:
Mircea Marin spune că, dacă până acum serviciul factura pe asociaţie, acum a implementat un soft care permite încărcarea datele iar în procent de 70% iarna aceasta se va factura individual.
Conform proiectului de buget pe 2018, supus aprobării în luna februarie, Serviciul Public Local de Termoficare a primit o subvenţie de 41,83 milioane de lei. Potrivit estimărilor, se lucrează deja la bugetul pentru anul viitor care, cel mai probabil, va fi cu 5 milioane de lei mai mic.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.