Servicii publice online la Arhivele Nationale

Servicii publice online la Arhivele Nationale

0 102

Arhivele Nationale vor oferi servicii publice online, un contract in acest sens, de finantare din fonduri structurale pentru proiectul „Sistem informatic integrat pentru gestiunea serviciilor oferite clientilor Arhivelor Nationale”, fiind semnat joi de ministrii Administratiei si Internelor, Traian Igas, si Comunicatiilor, Valerian Vreme. Potrivit Directiei Informare si Relatii Publice a MAI obiectivul proiectului este acela de administrare centralizata informatizata a serviciilor oferite de Arhivele Nationale catre cetateni, cercetatori si institutii, in scopul eficientizarii serviciilor si micsorarii timpilor de raspuns la solicitari.
Proiectul mai vizeaza controlul si securizarea datelor emise, facilitarea activitatii instantelor de judecata si a administratiilor publice locale in procesul de reconstituire a drepturilor de proprietate, de punere in posesie si de rezolvare a litigiilor legate de aceasta, precum si facilitarea accesului public la documentele de importanta cultural-istorica si practica.
Valoarea totala a proiectului este de 26.658.760 lei, din care cea nerambursabila este de 21.474.000 lei, iar perioada de implementare este de 15 luni.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.