Serve otravite peste fileul Federatiei Romane de Tenis

Serve otravite peste fileul Federatiei Romane de Tenis

0 90

In sportul alb, articolul manuit de tenismeni poarta in mod nedrept acelasi nume cu ogivele balistice din arsenalele militare. Racheta agitata pe terenul de iarna sau zgura n-are nimic cu cea lansata de militari. Omonimia a fost razbunata insa ieri la Brasov, cand s-a dovedit ca si rachetele din dotarea jucatorilor de tenis au incarcatura lor belicoasa.
Si unde se putea proba cel mai bine acest lucru decat intr-o infruntare pentru sefia Federatiei Romane de Tenis. O competitie din care spiritul sportiv a lipsit si care a semanat mai degraba cu un poligon de trageri decat cu schimbul fair-play de mingi care se consuma de regula peste fileu.
Un hotel din Poiana Brasov i-a gazduit pe reprezentantii celor peste 160 de cluburi de tenis de tara, care ar fi trebuit sa aleaga un presedinte in fruntea federatiei, conduse in acest moment de directorul executiv Dumitru Haradau. Care este acuzat de tentativa de intimidare a reprezentantilor cluburilor; pe multi dintre ei i-ar fi sunat, cerandu-le sa nu prezinte la sedinta de alegere, in speranta ca nu se va constitui cvorumul legal necesar validarii intrunirii. Ca sa fie si mai sigur ca la reuniune nu vor fi prezenti doua treimi dintre delegatii cluburilor, Haradau a intesat hotelul de bodyguarzi, a caror misiune a fost sa-i impiedice sa intre in sala pe simpatizantii contracandidatilor sai. Acestia sunt Florin Segarceanu, antrenorul lotului de Cupa Davis a Romaniei, si fosta mare jucatoare Ruxandra Dragomir. Un alt tertip folosit de Haradau, care asigura interimatul la conducerea federatiei dupa retragerea lui Ilie Nastase, a fost lansarea zvonului ca celebrul campion ar dori sa candideze la randul lui pentru reocuparea postului pe care l-a parasit. Barfa neconfirmata de Nastase, care oricum se gaseste in Franta la ora cand Haradau le serveste contracandidatilor mingi otravite.
Se pare, totusi, ca Haradau si-a atins pentru moment scopul; lipsa cvorumului a dus la amanarea cu 30 de zile alegerilor. Contracandidatii sunt convinsi ca directorul executiv n-a facut decat sa prelungeasca cu o luna data la care se va dovedi ca nu are nici o sansa sa ajunga presedintele federatiei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.