Serpii la Brasov

Serpii la Brasov

0 68

Odata cu incalzirea vremii si a spiritelor electorale, prin locurile de iesit la iarba verde din jurul Brasovului au aparut si serpii. Din fericire este vorba de serpi de casa sau de vila, nepericulosi in principiu. Cel mai mult poate deranja sasaitul lor, amintind de patania biblica si de purtatorul de pacate.
Locurile cele mai intesate de reptile sunt Pietrele lui Solomon si Racadaul, insa o parte dintre serpi umbla cu marul discordiei si, cum am mai spus, al pacatului, pe limba despicata din gropile carosabilului si pietonalului, dar serpii mai pot fi gasiti si in alte zone cu iarba si posibilitati de a face gratare cu mici si bere, spre aducere aminte la momentul potrivit.
Daca unii serpi, iesiti dintr-o simpla hibernare de o iarna, isi cauta perechea pentru inmultirea normala a speciei, exista si serpi care, dupa patru ani de insalubrizare, isi cauta fraierii pentru inmultirea si ingrosarea anormala a pielii proprii. Din nefericire acestia din urma au dinti de otel si musca temeinic din tot ce le cade in mana, indiferent ca e sau nu cu licitatie.
Serpii de casa ajung, in medie, la o lungime de 1,00 – 1,50 metri. Serpii de vila ajung la conturi in banci de mai multe zerouri, basca fata nevazuta a acestora. Din pacate, oraseanul, oricat de rotund s-ar da, nu prea stie sa deosebeasca serpii intre ei, si adesea se lasa incantat de orice fasait melancolic de prin iarba, uitand, dupa ce a fost muscat, de apelul la medicul cu adresa pe buletinul de vot.
Astfel, el are sansa sa i se infecteze rana, care nu se poate vindeca decat dupa patru ani, dar si atunci daca nu este plesnit de orbul gainii intre timp.
In rest va dorim distractie placuta la iarba verde si de ziua copilului. Si cat mai putine intalniri cu serpii, indiferent de culoarea lor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.