Serile Filmului Gay organizate la Cluj

Serile Filmului Gay organizate la Cluj

0 58

Orasul Cluj – Napoca va gazdui in aceasta toamna un eveniment destul de non-conformist pentru societatea romaneasca. Este vorba despre un festival de film care are ca tema predilecta homosexualitatea. Este vorba de Festivalul International „Serile Filmului Gay” care se afla deja la cea de-a cincea editie.
Programul festivalului include filme artistice cu tematica LGBT, adica lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali. Organizatorii nu se vor rezuma doar la proiectarea de pelicule, ci vor incorpora in program o sectiune de film concurs, expozitii, spectacole, dezbateri, petreceri si multe alte evenimente.
Motto-ul evenimentului este „Aceiasi oameni. Aceleasi idealuri. Doar in aparenta diferiti!”.
„Ne dorim ca acest festival sa reprezinte un prilej de vizibilitate a comunitatii LGBT si a problematicii acesteia catre societatea romaneasca. Ne-am propus ca prin intermediul artei, oamenii sa ne descopere asa cum suntem, adica cu nimic diferiti fata de ceilalti majoritari.”, a declarat pentru Clujeanul.ro Lucian Dunareanu, directorul festivalului.
Evenimentul va fi incheiat printr-o gala a Premiilor Gay in cadrul careia vor fi premiate personalitati publice care au sprijinit comunitatea LGBT din Romania.
Festivalul se va desfasura in perioada 13 – 19 octombrie 2008.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.