Sergiu Nicolaescu – ultimul drum!

Sergiu Nicolaescu – ultimul drum!

0 111
 
Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu (decedat la varsta de 82 de ani) a fost depus sambata, la ora 11:20, la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti, unde s-au strans cateva sute de persoane care au dorit sa il conduca pe ultimul drum pe cunoscutul regizor. Incinerarea a avut loc in cadru restrans. Dana Nicolaescu, sotia regizorului, a declarat joi ca incinerarea a fost "dorinta expresa" a sotului sau, pe care i-a respectat-o, si a solicitat presei sa trateze "cu decenta si respectul cuvenit tragicul eveniment cauzat prin disparitia sotului ei". La crematoriu s-au aflat familia si prietenii lui Sergiu Nicolaescu, intre care regizorul Ioan Carmazan, dar si fostul presedinte Ion Iliescu, care au luat parte la ceremonia de incinerare. O garda militara prezenta la crematoriu a tras salve in memoria lui Sergiu Nicolaescu, regizorul fiind astfel incinerat cu onoruri militare.
 
Dintr-o intelegere limitata a situatiei dar si datorita cererii exprese formulte de raposat o parte din cetateni au avut reactii mai putin civilizate. In timpul ceremoniei de incinerare, oamenii stransi la crematoriu l-au aplaudat pentru Sergiu Nicolaescu insa si-au exprimat si nemultumirea fata de decizia de incinerare, criticand, totodata, faptul ca nu au unde sa depuna coroane si lumanari in memoria regizorului. Ceremonia s-a desfasurat fara niciun reprezentant al bisericii (preot).
Aceleasi reactii si-au facut simtita prezenta si la Cercul Militar National din Bucuresti, unde prietenii, colaboratorii si toti cei care au dorit au putut sa ii aduca un ultim omagiu marelui regizor.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.