Serghei Gribenco a fost eliberat din puscarie

Serghei Gribenco a fost eliberat din puscarie

0 113
In urma cu 4 ani, basarabeanul a fost cercetat pentru comiterea jafului armat de la casa de schimb de pe strada Agriselor,  soldat cu uciderea a doua persoane si mutilarea alteia. Gribenco a sfarsit in puscarie,  dar pentru furt si inselaciune. In urma cu o saptamana,  a fost eliberat conditionat pentru buna conduita si lipsa probelor in cazul dublei crime de la casa de schimb.
Pe 29 ianuarie 2009, doi oameni erau ucisi, iar un al treilea mutilat pe viata in jaful armat la casa de schimb valutar de pe strada Agriselor. La doua zile dupa comiterea jafului, anchetatorii anuntau ca retinusera doi suspecti – Serghei Gribenco si Serghei Gorbunov, dar procurorii nu au reusit sa strange sufiente probe concludente care sa-i incrimineze pe cei doi de dublul asasinat de la casa de schimb. Gribenco avea sa fie condamnat la cinci ani si sase luni de inchisoare, dar nu pentru omor ci pentru furt si inselaciune, infractiuni comise in 1999. Dupa ce a ispasit doua treimi din pedeapsa, basarabeanul a fost eliberat saptamana pentru buna conduita, confirma Alina Nicoleta Mioc,  presedintele Tribunalului Brasov, care a pomenit si recompensele de care s-a bucurat Gribenco dupa gratii. Spusele sale sunt intarite de catre comisarul sef Dan Rusu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Codlea, care spune ca detinutul nu a creat probleme si nu a fost niciodata sanctionat pe latura disciplinara.
Detinutul Gribenco depusese cerere pentru eliberare conditionata, dar fusese amanat de comisia din penitenciarul Codlea. In cele din urma, a reusit sa iasa din inchisoare dupa 2 luni.
In cazul in care  Serghei Gribenco va mai savarsi alte infractiuni, se vor aplica dispozitiile codului de procedura penala, iar perioada de timp care nu a fost ispasita se va adaugata la noua acuzatie.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.