Seres si Pacuraru spre salile de Tribunal!!

Seres si Pacuraru spre salile de Tribunal!!

0 83

Ulcica de la Camera Deputatilor este programata sa se sparga la Senat. Seres si Pacuraru vor primi liber de la colegi pentru a se indrepta spre salile de Tribunal. Senatul este convocat pentru marti in sesiune in sesiune extraordinara, pentru a se pronunta asupra cererilor de incepere a urmaririi penale in cazurile senatorilor Paul Pacuraru, ministru al Muncii, si Codrut Seres, fost ministru al Economiei, inaintate de Parchetul General si DNA. Plenul Senatului se va pronunta, marti, asupra rapoartelor Comisiei juridice, favorabile avizarii inceperii urmaririi penale. Cele trei rapoarte ale Comisiei juridice vor fi depuse in casutele de corespondenta ale senatorilor luni, la ora 13,00.
Senatorii juristi au cazut de acord sa ceara inceperea urmaririi penale in cazurile Paul Pacuraru si Codrut Seres. Comisia juridica a decis, in unanimitate, sa prezinte plenului un raport favorabil prin care sa ceara urmarirea penala in cele doua cazuri, dupa cum a anuntat senatorul Norica Nicolai, motivand decizia prin faptul ca „justitia nu trebuie ingradita”.
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, afirma, la sfarsitul saptamanii trecute, la Pitesti, ca dosarele Pacuraru si Seres se bazeaza „in proportie de 95%”, pe inregistrari audio, neexistand „un probatoriu solid”. „Eu cred ca colegii de la Comisia juridica au facut o munca buna, nu a fost o munca usoara, sunt zeci de pagini pe care trebuie sa le citesti. Dosarele se bazeaza in proportie de 95% pe inregistrari, autorizate din cate spun colegii (…). Sunt inregistrari audio si o transcriere a acestor inregistrari, cu anumite comentarii. In foarte putine situatii s-au facut si anumite audieri. (…) Dar referirile Comisiei juridice sunt legate si de faptul ca nu exista un probatoriu solid, iar din acest punct de vedere rezulta o ineficienta a procurorilor de a intocmi un dosar”, a declarat Nicolae Vacaroiu.
Presedintele Senatului a explicat ca, pe baza inregistrarilor care indicau posibile fapte de coruptie, ar fi trebuit facute verificari in documente, prin care sa se demonstreze ca discutiile purtate intre persoanele urmarite au avut si consecinte practice.
„Din aceste audieri rezulta si implicarea altor persoane cu functii in stat. Comisia propune urmarirea penala inclusiv in cazul acestor persoane”, a mai spus Vacaroiu. citat de AGERPRES.
Conservatorul Codrut Seres, fost ministru al Economiei, este acuzat in dosarul privatizarilor din energie. Este vorba de un dosar deschis in noiembrie 2006, in care procurorii sustin ca ar fi existat nereguli in privatizarea mai multor firme din domeniul energiei, printre care Electrica Muntenia Sud, si ca din MEC la acea vreme s-ar fi scurs informatii catre firmele care concurau pentru privatizare.
Ministrul Muncii, liberalul Paul Pacuraru, este acuzat de luare de mita si trafic de influenta, pentru ca firma fiului sau ar fi primit un contract de la o societate de stat, in schimbul mentinerii in functie a unui sef al Inspectoratului Muncii din judetul Gorj.
La 10 martie, Curtea Constitutionala a decis ca Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuie sa sesizeze Camera Deputatilor sau Senatul, dupa caz, pentru a cere urmarirea penala a membrilor si fostilor membri ai Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiunii lor si care la data sesizarii aveau si calitatea de parlamentari. Cu toata discretia de care este in stare camera superioara a legislativului ceva tot s-a strecurat spre presa. Senatorii pregatesc o surpiza lui Seculici Stolojan si lui Videanu, toti trei citati in materialul trimis spre analiza Senatului, fara insa sa fie prinsi in cercetari de catre DNA.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.