Seres, acuzat de tradare

Seres, acuzat de tradare

0 284

Scandalul privatizarilor a ajuns la momentul acuzarilor. Fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, este acuzat de tradare in dosarul privatizarilor strategice. Fostul membru al Guvernului a fost pus sub invinuire sub acuzatia ca a divulgat informatii secrete.


Mai exact, anchetatorii cred ca ar fi servit interesele retelei lui Stamen Stantchev in mai multe cazuri, de la privatizari pana la contracte ieftine de energie, in cazul Alro Slatina. La randu-i, un director al cabinetului ministrului Economiei si Comertului, Roxana Iacob, a fost identificata de catre anchetatori ca fiind interfata a ministrului Seres cu Stamen Stantchev.


Potrivit unei inregistrari realizate de SRI, Stamen Stantchev se lauda catre un interlocutor ca el conduce Ministerul Economiei: energie, resurse, minerit, comert. Si mai spunea ca nu i se poate intampla nimic, pentru ca nu deranjeaza pe nimeni. Doar „ajuta”.


Dupa aproximativ o jumatate de ora petrecuta in fata procurorilor DIICOT, fost ministru Codrut Seres a iesit din Parchet si a spus ca i s-a adus la cunostinta faptul ca a fost pus sub invinuire sub acuzatia de „tradare si spionaj”. La intrare, Codrut Seres s-a declarat victima unui circ mediatic. „Am fost chemat in calitate de invinuit. Lucrurile sunt mai mult decat evidente. Este un circ mediatic, despre cum se duc luptele in aceasta tara, din pacate se lupta cu tinerii politicieni”, a declarat fostul ministru.


Acum cateva zile, presedintele tarii a transmis procurorului general o informare conform careia, in cazul lui Seres, comisia speciala de la Cotroceni nu va mai analiza sesizarile cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei. Decizia a fost luata dupa ce s-a semnat decretul de revocare al lui Codrut Seres din functia de ministru al Economiei.


?


Acum, fostii subalerni ai lui Seres au prins curaj si au iesit la atac. Secretarul de stat din ministerul Economiei, Cosmin Popescu, a depus o plangere penala impotriva lui Seres, pe care-l acuza de abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals. La randul sau, Seres l-a denuntat pe Popescu la DNA, inca din vremea cand era ministru, acuzandu-l ca a incercat sa-l ajute pe Ionel Mantog, fost secretar de stat pe probleme de minerit, sa scape de acuzatiile de coruptie. Secretarul de stat sustine ca aceste acuzatii sunt false. In replica, Seres afirma ca plangerea lui Popescu este absurda.

„Acuzatiile pe care mi le aduce sunt exact alea de care este el acuzat, in dosarul pe care il are la DNA. E o stupizenie ce zice, e doar o alta modalitate de a distrage atentia de la dosarul pe care il are. Sa raspunda in fata legii si ma mai gandesc daca-i dau replica. E un alt caz in care nasul si-a aparat finul. Sa le fie de bine si sa raspunda in fata legii”, a spus Seres.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.