Serbarile Medievale ale Brasovului

Serbarile Medievale ale Brasovului

0 53

Consiliul Judetean Brasov a organizat, la sfarsitul de saptamana, in perioada 17-18 mai 2008, editia a doua a Serbarilor Medievale ale Brasovului. Editia din acest la fel ca si aceea de anul trecut a Serbarilor Medievale ale Brasovului au adunat pe strazile vechi ale cetatii cateva mii de vizitatori, care au asistat la spectacole si concursuri in spirit medieval, terasele si strazile din centrul Brasovului devenind neincapatoare. Si pentru editia din acest an, organizatorii au pregatit o serie de surprize atat pentru brasoveni, cat si pentru turisti. Evenimentul a debutat sambata, 17 mai 2008, pe Arena Liceului Sportiv cu o parada a participantilor in frunte cu cimpoierii de la Holloenek, precum si cu prezentarea programului. Din program nu a lipsit Turnirul Cavalerilor, scenete, demonstratii calare, spectacole muzicale, ateliere de lucru si demonstratii practice cu arme medievale, teatru medieval, cuncursuri etc.
Nu putem sa recunoastem ca fara evenimente nu poti face turism. Nu se poate ca astfel de evenimente sa nu fie realizate in una din putinele cetati medievale din Europa, cum este Brasocul care alaturi de Sighisoara este …locuita. Tocmai din aceste motive nu putem intelege de ce Primaria Brasov a incercat sa torpileze evenimentul. Putini stiu ca s-a apelat la o serie de „tertipuri” administrative ca aceast minunat eveniment sa se poata desfasura. Asemenea practici ar sunt de neimaginat intr-o tara civilizata.
Propunem ca un calendar al tuturor manifestarilor si evenimentelor sa fie negociat la nivelul intregului judet, cu toate unitatile administrative, societati si asociatii de turism, alte institutii interesate, care din momentul in care este finalizat si aprobat sa nu mai poata fi blocat. Motivele asa zis electorale trebuiesc evitate astfel ne vom cobora intr-un ridicol care va fi cu greu uitat.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.