Serban Şovăială lasează un apel de conștiință aleșilor și politicienilor brașoveni –...

Serban Şovăială lasează un apel de conștiință aleșilor și politicienilor brașoveni – nu abandonați Autostrada Brașov – Ploiești

3 227

Într-o scrisoare realizată cu patos şi cu bune intenţii, consilierul local Serban Şovăială le cere colegilor săi din poziţiile decizionale politice să se apuce şi de treabă, sau aşa cum tot aluziv le sugerăm şi noi să se ducă dracului acasă lapărinţi, soţ/soţie, amantă/amant ( că puşcăriile sunt supraaglomerate şi noi nu dorim răul nimănui) şi să ne lase pe noi cei care mai dorim să salvăm ceva din urbea în care locuim , din ţara asta din ce în ce mai subjugată împletirii intereselor corporatiste cu cele autohton securistice să salvăm ce se mai poate salva.

Şi pentru că agreem idea consilierului Şovăială vă redăm integral opinia acestuia:

,,Doamnelor și domnilor politicieni,
Mă simt nevoit să încep această scrisoare deschisă adresată Dvs. prin a vă
reaminti că, în virtutea voturilor care v-au trimis să ocupați vremelnic funcțiile pe care vă aflați, aveți o datorie față de țară, dar înainte de țară, aveți o datorie față de cetățenii care v-au votat, respectiv față de cetățenii Brașovului și ai județului Brașov!
În acest sens vă cer tuturor ca de urgență să vă faceți datoria față de cei care v-au votat și să acționați pentru stoparea trecerii – din nou! – a proiectului autostrăzii Brașov – Ploiești într-o fază de viitor îndepărtat și incert!
Luni, marți și miercuri au apărut declarații în spațiul public atât ale ministrului Transporturilor, cât și i ale Primului Ministru Ludovic Orban, prin care eram anunțați că, pentru rezolvarea blocajelor de trafic pe zona Văii Prahovei, se caută soluții de genul centurilor în jurul orașelor Bușteni și Comarnic, precum și deschiderea unor noi șosele care să lege Câmpina, prin Valea Doftanei, și Azuga de municipiul Săcele. Toate acestea la 30 de ani de la momentul de cotitură din 1989, după ce ni s-a promis că autostrada București Brașov va fi gata ba în 2007, ba în 2012, ba în 2019!

Doamnelor și domnilor politicieni!
Brașovul a fost al doilea oraș ca importanță economică al României înainte de 1989. Astăzi el se află în n pericolul de a pierde cursa de menținere în rândul orașelor de prim rang ale țării, deoarece timp de 30 de ani politicienii brașoveni nu au reușit finalizarea celor două proiecte esențiale pentru Brașov – Aeroportul și Autostrada!
Dacă legătura Transilvaniei cu Muntenia se va realiza prin autostrada Pitești– Sibiu, Brașovul se va transforma definitiv într-o localitate aflată în afara principalelor circuite economice ale României și declinul lui va fi greu de oprit!
Tot ce va rămâne va fi turismul, dar numai din turism nu poți hrăni o populație de 260 – 280.000 de persoane!
Arătați-ne că iubiți Brașovul, arătați-ne că nu ocupați funcțiile deținute degeaba, arătați-ne că puteți lucra împreună când este vorba de interesele vitale ale Brașovului, arătați-ne că nu puneți mai presus de interesele cetățenilor care v-au votat interese mici, marunte, meschine de partid, de gașcă, de moment.
Domnule Prim ministru Ludovic Orban, sunteți născut și crescut în Brașov, ce ați făcut și ce faceți pentru orașul nostru? Băsescu a generat autostrada spre mare, Boc a generat autostrada în jurul Clujului, Iohannis a generat
autostrada care leagă Sibiul de vest, dumneavoastră ce faceți?
Dacă nu puteți, vă cer tuturor demisiile, pentru a lăsa locurile libere pentru alții, care vor, care pot și care vor face!
Faceți, sau plecați, de vorbe goale ne-am săturat!
Scrisoare deschisă
Adresată:
• Primului Ministru al României, Ludovic Orban

• Primarului Brașovului, George Scripcaru
• Prefectului județului Brașov, Cătălin Văsii
• Parlamentarilor de Brașov:
* & Deputații
– Andronache Gabriel – PNL
– Mareș Mara – PNL
– Popa Mihai – PPR
– Mohaci Mihai– PPR
– Chiriac Viorel – PSD
– Mânzatu Roxana – PSD
– Benga Tudor – USR
– Ambrus Izabella – UDMR
* & Senatorilor
– Dunca Marius – PSD
– Orțan Florin – PSD
– Zamfir Daniel – PSD ?
– Allen Coliban – USR
– Șerban Șovaiala – Consilier Local independent al municipiului Brașov”

Iulian Rinder

COMENTARII

 1. Bine punctat, de cel putin 25 de ani la sfarsit de săptămâna, cozile de mașini se întind pe zeci de kilometri. Și toate formațiunile politice nu au făcut nimic.

 2. Bine punctat, de cel putin 25 de ani la sfarsit de săptămâna, cozile de mașini se întind pe zeci de kilometri. Și toate formațiunile politice nu au făcut nimic.

  • Domnule,nu mai bate campii:
   De la Bucuresti, ocolind Ploiestiul si pana la Intrarea in Comarnic
   Exista AUTOSTRADA in buna regula!
   Problema urgenta este de la Comarnic , la Predeal si apoi Brasov!
   Asa s-ar debloca o UTOSTRADA ce ar valorifica cea mai cautata zona turistica
   …si de vara si de iarna !!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.