Septelul judetului, amenintat de referendum

Septelul judetului, amenintat de referendum

0 61

Cand comisia prezidentiala propunea pentru prima data analizarea oportunitatii de a organiza un referendum pe tema prostitutiei si a consumului de droguri, Biserica a fost una din institutiile care au reactionat imediat. Reactia a fost cat se poate de previzibila; au sarit ca arsi indivizi din zone sociale mult mai contaminate decat BOR la auzul propunerii, asa incat era cu atat mai normal ca prelatii sa exprime o pozitie in legatura cu acest subiect. Ce n-a mai fost deloc previzibil a fost mesajul transmis de purtatorul de cuvant al BOR. Sfintia sa n-a facut trimiteri la Sodoma si Gomora, asa cum au vituperat pudicii natiei, din randurile carora face parte, dar n-o spune de-a dreptul ca sa nu para vetust si inchistat, chiar presedintele CJ Brasov. Prelatul BOR nu a vorbit nici de legile firii, nici de Dumnezeu, instante la care ar i-ar fi fost comod si in spiritul invataturilor biblice sa faca trimitere. A invocat in schimb demnitatea femeii intr-un discurs pe care l-ar fi agreat feministele de pretutindeni si care nu se inspira neaparat din morala crestina ci din realitatile sociale din Romania. A fost unul dintre cele mai actuale si mai dezbarate de balast teologic mesaje pe care l-am auzit din partea BOR, desi subiectul invita la trimiteri din Scripturi si dogmatica ortodoxa.
Tot un prelat, angrenat pe deasupra in activitati cultural-administrativ mundane, a spulberat ieri toata aura sociologica si psihologica a pozitiei BOR fata de tema eventualei intrari in legalitate a practicilor prostitutie si consum de droguri. Profesorul si preotul Vasile Oltean, curatorul Muzeului Primei Scoli Romanesti din Scheii Brasovului, altminteri un carturar respectabil, a dovedit ieri in sedinta CJ ca nu e deloc la curent cu pozitia Patriarhiei. Era probabil covarsit de faptul ca postura sa in sala, invesmantat in straie preotesti, era garantul curateniei si moralitatii referendumului initiat de seful sau de partid in sectorul celor pamantesti. Intrebat ce motiveaza referendumul lui Cancescu, prof. Oltean a ratat ocazia de a se ridica la inaltimea pozitiei subtile si lumesti a BOR si a glasuit ca din octoihuri ca „asa a lasat Dumnezeu, ca sa nu se impreuneze boii cu boii si vacile cu vacile”.
Sa-i spuna cineva profesorului Olteanu ca la CJ nu se vota nici legalizarea pederastiei, nici implementarea vreunei mutatii genetice in septelul judetului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.