Sepsi Sfântu Gheorghe a fost sancționată de UEFA pentru rasism, după returul...

Sepsi Sfântu Gheorghe a fost sancționată de UEFA pentru rasism, după returul cu Olimpija Ljubljana din Conference League

0 21

Sepsi Sfântu Gheorghe a obținut o calificare dramatică în turul 3 preliminar din Conference League, eliminând la lovituri de departajare formația Olimpija Ljubljana. Performanța echipei din Sfântu Gheorghe a fost umbrită de UEFA, care a luat act de faptul că, potrivit raportului observatorului meciului, fanii covăsneni au avut un comportament cu tentă rasială, la meciul de la Ljubljana.
Conform anunțului făcut de oficialii clubului Sepsi Sfântu Gheorghe, UEFA a sancționat gruparea cu o amendă de 10.000 de euro și cu obligația de a lăsa libere 500 de scaune la meciul de mâine cu Djurgaardens.
Observatorul de joc elveţian a considerat că în minutul 34 al partidei de la Ljubljana suporterii Sepsi OSK, scandând ’Szentgyorgy! Szentgyorgy!’ (Sfântu Gheorghe în limba maghiară) au făcut un gest rasist în timp ce conduceau braţele de la inimă la cer.
Reprezentanții echipei Sepsi au anunțat că vor contesta sancțiunile dictate de forul european și susțin că prin gesturile lor fanii nu au făcut altceva decât să-și arate atașamentul față de echipă și de oraș.
Totodată, s-a sistat vânzarea de bilete pentru meciul Sepsi – Djugardens, manșa întâi, din turul 3 preliminar din Conference League, programat mâine, de la ora 21:00.
Împotriva acestor decizii vom depune contestaţie, însă vânzarea de bilete nu o mai putem continua. Din păcate, există deja precedent pentru acest lucru, în trecut şi o altă echipă fiind sancţionată pentru acelaşi lucru, după ce suporterii au făcut gestul conducând simultan ambele braţe de la inimă la cer, arătând astfel devotamentul faţă de echipă, de club, de oraş”, a mai transmis oficialii de la Sepsi.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.