Sepsi Sf. Gheorghe a câştigat Cupa României la baschet feminin

Sepsi Sf. Gheorghe a câştigat Cupa României la baschet feminin

0 716

Timp de două zile, sala sporturilor din Sf. Gheorghe a găzduit ,,Final Four”-ul Cupei României la baschet feminin. Un public numeros,foarte sportiv şi cald, care a creat o atmosferă cu totul specială, a asistat la jocuri interesante, în care favoritele s-au impus.

Rezultatele :

Semifinale : CSU Alba Iulia- CSBT Alexandria73-69 şi Sepsi Sf. Gheorghe – Univ Goldiş ICIM Arad 80-70 (după prelungiri)

Finala mică : Univ Goldiş ICIM Arad – CSBT Alexandria 82-56

Finala : Sepsi Sf. Gheorghe – CSU Alba Iulia 61-54

Meciul final fost aprig disputat, cu multe răsturnări de scor. Echipa din Alba Iulia are meritul de a fi ţinut aproape de echipa gazdă a competiţiei şi de a fi rezistat presiunii publicului local, care şi-a purtat pe valuri echipa favorită, spre victorie. Dealfel, CSU Alba Iulia a pierdut finala doar în ultimul ,,sfert”, când, datorită oboselii, care a dus la comiterea unor greşeli neprovocate, a cedat iniţiativa.

În acest fel, Sepsi Sf. Gheorghe îşi adjudecă trofeul Cupa României (pe care l-a mai câştigat în 2008) şi are mari şanse să câştige, la capătul acestui sezon intern şi campionatul României.

De remarcat că la partidele de la Sf. Gheorghe au asistat şi componentele  echipei Olimpia CSU Braşov, care  şi-au urmărit  la lucru viitoarea adversară, din prima fază a play-off-ului Ligii Naţionale, nimeni alta decât câştigătoarea trofeului.

Week-end-ul dedicat baschetului la Sf. Gheorghe continuă şi mâine, cu marele meci ,,All Star Game”, ediţia 2015, la care vor evolua şi jucătoarele Sonia Ursu, Britney Jones, Ana Ferariu şi Andra Haas, toate de la Olimpia CSU Braşov.

 

 

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.