Senzațional : David Popovici a luat aurul european și la 200 m...

Senzațional : David Popovici a luat aurul european și la 200 m liber

0 67

David Popovici a intrat luni în istoria nataţiei, la Roma! David Popovici a câștigat medalia de aur și în proba de 200 m și a devenit astfel primul sportiv din lume care este în același timp campion mondial și european în probele de 100 și 200 m.

La doar 17 ani, David Popovici a devenit o adevărată legendă a natației, după ce a câștigat medalia de aur și în proba de 200 m liber de la Campionatele Europene.

Popovici și-a spulberat adversarii în finala de 200 m liber, încheind cursa cu un nou record mondial de juniori și la doar 97 de sutimi de secundă de recordul la seniori.

La Campionatele Mondiale de la Budapesta, disputate recent, David Popovici a devenit al doilea înotător care face dubla de aur la 100 şi 200 de metri liber. Jim Montgomery fusese primul care reuşise să ia aurul la cele două probe, la chiar ediţia inaugurală a competiţiei mondiale, în 1973.

Sâmbătă, în finala probei de la 100 de metri liber de la europene, David Popovici a bătut recordul mondial, cu 46,86, ceea ce i-a adus prima medalie de aur la competiţia continentală. Înotătorul de 17 ani intră luni, de la ora 19:06, în bazinul de la Foro Italico, unde a cunoscut primele momente de glorie, în 2021, când cucerea 3 medalii de aur şi 1 de argint la Europenele de juniori.

În 1974, la Campionatele Europene de nataţie de la Viena, Peter Nocke devenea primul înotător care făcea dubla, la 100 şi 200 de metri liber. Sportivul din Germania de Vest a repetat isprava şi la următoarea ediţie, Jönköping 1977, când a câştigat două medalii de aur.

Pentru David Popovici urmează la Roma proba de 400 m liber, după care vor veni la rând mondialele de junior în bazin scurt.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.