Sentinte blande pentru Lotul Truica

Sentinte blande pentru Lotul Truica

0 562

Omul de afaceri Remus Truica si avocatul Robert Rosu au fost plasati in arest la domiciul pentru 30 de zile. Este decizia magistratilor de la Curtea de Apel Brasov, care au stabilit ca ceilalti 3 inculpati in dosarul retrocedarilor ilegale vor fi cercetati sub control judiciar. In schimb, Printul Paul de Romania, ajuns mai tarziu cu o zi la audieri, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA Brasov

Omul de afaceri Remus Truica si avocatul Robert Rosu au fost plasati in arest la domiciul pentru 30 de zile. Este decizia magistratilor de la Curtea de Apel Brasov, care au stabilit ca ceilalti 3 inculpati in dosarul retrocedarilor ilegale vor fi cercetati sub control judiciar. In schimb, Printul Paul de Romania, ajuns mai tarziu cu o zi la audieri, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA Brasov, si si-a petrecutdan andronic noaptea in arestul IPJ, asa cum s-a intamplat, de altfel, cu intreg lotul Truica.
Sedinta in care Curtea de Apel Brasov a luat in discutie propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva a omului de afaceri Remus Truica, a directorului general al cotidianului Evenimentul Zilei, Dan Andronic, a avocatului Robert Rosu, a fostului consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, Marius Marcovici, si a omului de afaceri Claudiu Mateescu, s-a incheiat joi noapte, in jurul orei 2.30, dupa mai bine de zece ore de audieri.
Potrivit procurorilor, incepand cu luna noiembrie 2006, Truica Remus, Rosu Robert Mihaita si alte persoane au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobindirea intregii averi revendicate nelegal de o persoana interesata. In acest scop, au oferit bani si bunuri persoanelor din cadrul institutiilor detinatoare a acestor proprietati, au actionat prin instigarea si complicitatea la savirsirea, de catre aceste persoane, a infractiunii de abuz in serviciu, punerea la dispozitie si semnarea inscrisurilor necesare, traficarea influentei reale asupra functionarilor publici. Andronics si Marcovici au aderat la grupul infractional in anul 2007, iar Mateescu s-a alaturat grupului in anul 2011.
Prejudiciul in acest dosar se ridica la peste 136 milioane de euro.

Printul Paul, in arest la domiciliu
Magistratii Curtii de Apel Brasov au decis sambata plasarea un arest la domiciliu a printului Paul, in dosarul privind retrocedarea nelegala a Fermei Baneasa. Printul Paul
Printul Paul este acuzat de procurorii DNA de cumparare de influenta, spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave, si a fost prezentat sambata Curtii de Apel Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, care a fost respinsa de magistrati.
Decizia nu este definitiva, procurorii putand face contestatie.
La iesirea de la instanta, printul Paul a afirmat ca va pleca direct la Bucuresti. El a precizat ca in continuare se considera nevinovat si ca se simte putin mai relaxat dupa decizia Curtii de Apel Brasov.
Avocatul acestuia, exprocuror dar cunoscut si ca parlamentar PDL Mircea Ancrei, a sustinut ca nu a facut contestatie la decizia de sambata a Curtii de Apel Brasov.
Directia Nationala Anticoruptie a informat vineri ca procurorii au dispus retinerea printului Paul si luarea masurii controlului judiciar fata de presedintele Academiei de Stiinte Agricole din Romania, Gheorghe Sin, in dosarul privind retrocedarea nelegala a Fermei Baneasa.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.