SENTIMENTUL NATIONAL AL NEPUTINTEI !

SENTIMENTUL NATIONAL AL NEPUTINTEI !

0 92
AceleaÈ™i personaje care au iesit din scenă monÈ™tri, revin apoi îngeri în politica românească. AÈ™a cum multe din orasele României, au ajuns sub controlul protejat al infractorilor, È™i România este identică acestui compozit de lipsă de siguranță È™i civilizaÈ›ie sub diriguirea organismelor Statului. Amestecul de infracÈ›iune È™i oficialitate s-a instaurat pretutindeni ca răfuială între grupări de tot felul, reducând lupta politică la acest nivel de temut. Este o evidență că organismele publice se ocupă de cu totul altceva decât de menirea constituÈ›ională pe care o au. De fapte… ar trebuie să se ocupe alÈ›ii.
 
Omul politic al momentului are alte treburi. RezistenÈ›a într-o asemenea societate este un eroism caracteristic evenimentelor dramatice. Românii sunt obligaÈ›i să se învârtă într-un cerc până la ameÈ›eală, spre a confunda vertijul inerÈ›ial cu o posibilă evoluÈ›ie a lucrurilor
. În atari condiÈ›ii, a dispărut presa, libertatea de opinie, viaÈ›a în sine fiind ameninÈ›ată. Totul funcÈ›ionează la limita de avarie … când mai funcÈ›ionează. Nu este o imagine apocaliptică, este rezultatul firesc al anilor de exterminare continuă a suflului democratic.
Partidele politice pornite din acelaÈ™i punct, securisto-comunist, n-au avut decât de gestionat consilii de administraÈ›ie, ministere, afaceri fabuloase. Calitatea morală a politicienilor este inexistentă, această situaÈ›ie generând un real spectru toxic în mediul administraÈ›iei publice. AÈ™ezarea vieÈ›ii interne a României este împinsă voit peste zeci de ani, o iluzie .
Teribila întrebare care se profilează cu tot mai multă acuitate este, ce-i de făcut ? Poate înaintea tuturor lucrurilor ar trebui o separare a politicii de serviciile secrete, sub controlul societății, È™i o definire mult mai exactă, democratică, a acestora. ObiÈ™nuită cu Securitatea, având chiar reflexe dobândite pentru această activitate, societatea românească ar trebui adusă la realitatea adevărurilor umaniste.
Noul mixaj de Securitate È™i Politică a produs o subÈ›iere a reacÈ›iilor mediului politic la problemele sociale majore, balansând întreaga activitate spre o lume închisă, secretizată.Încât, o altă consecință directă a securismului este sărăcia, înapoierea. Actualul presedinte are un singur merit:ne-a convins! Da ,incercarea de confiscare a României nu mai poate continua decât cu preÈ›ul unei dictaturi generalizate! AÈ™a s-a infiltrat in 20 de ani fosta Securitate, virusând orice posibil demers democratic, eliberator. SuficienÈ›a de astăzi a mediului politic ESTE manifestată prin dinozaurii care fac legea istoriei româneÈ™ti. Nimeni n-a pus stavila acestor dinozauri care È™i-au impus propria camarilă de la un capăt la celălalt al sistemului. Accesul acestora, fără nicio stavilă, la imensa logistică subterană a Statului a menÈ›inut continuitatea unei puteri de sorginte criminală. Astăzi, de pe poziÈ›iile puterii economice dobândite, a unui control al tuturor pârghiilor, s-a constituit o noua clasă , identică aceleia avându- i lideri pe Dej, Pauker and comp.
DizidenÈ›ele în partide sunt coordonate de la vârful ierarhiei, reprezentând strategia de supravieÈ›uire È™i, indirect, subordonarea prin anestezie a naÈ›iunii. Prin tot felul de stratageme, coabitări, fuziuni … Din păcate, foarte puÈ›ine persoane publice din România È™i-au păstrat o conduită , o verticalitate , în numele distanțării de esenÈ›a regimul politic. PracticanÈ›ii ideologiei coercitive,veniti din spectrul violenÈ›ei totalitare,cum este chiar camarila basesciana, aceÈ™ti "seducători" politici sunt azi marii vinovaÈ›i È™i profitori, acÈ›ionând decisiv în sensul greÈ™it.Dar maine? Maine ce ne asteapta?Euroscepticismul creste exponentialnu doar in Europa! Occidentalismul păleÈ™te oglindit în implicare interesata curentă, arătându-le sinistra imagine antidemocratică, cinismul exersat decenii la rând.
Acum se vede si mai clar Incercarea de Rupere a PNL prin facÈ›iunea Chiliman, face parte din acelaÈ™i scenariu. Subminarea lui Crin Antonescu , fără o dezbatere intensă a liberalismului È™i a standardelor unei noi Românii este,pentru adevaratul liberalism, curată lovitură de palat, o mizerie. Oricum, Crin Antonescu nu pare a fi "distrus moral" de practicile traditionale ale serviciilor. Un om cu personalitate, cu o luciditate nepervertită, este evident superior pentru România ,chiar în faÈ›a experimentaÈ›ilor securiÈ™ti. Că această "dizidență" interna contra lui are protecÈ›ia supremă , e limpede.Sa speram ca i-ar putea folosi în constituirea ca forță moral-politică in campania viitoare pentru presedentie.Dar ,este tot mai vizibil , serviciile secrete vor trebui aduse concret sub controlul parlamentar È™i al societății, fără menajamente È™i ocultări obiectiviste . SeparaÈ›ia politicienilor de… cei acoperiÈ›i în aceste servicii, este poate primul pas spre însănătoÈ™irea României. O lege severă în acest sens , nu mai suportă amânare. Trebuie ales. Securism sau politică ? Ni se pare tema esenÈ›ială a viitoruluii României. (sursa:net)
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.