Seniorul antrenorilor braşoveni a împlinit 90 de ani : Tică Tănase practică...

Seniorul antrenorilor braşoveni a împlinit 90 de ani : Tică Tănase practică şi acum înotul!

0 716

Cel mai longeviv antrenor braşovean, Tănase Tănase, a împlinit astăzi 90 de ani! Crescut şi specializat în volei, dar practicant şi al altor sporturi, fotbalul, atletismul, handbalul şi baschetul, ,,nea Tică”, aşa cum îi spun apropiaţii, a fost şi este un apropiat al sportului, un om care practică şi la această vârstă, cu regulariate, înotul, parcurgând în fiecare zi zeci de lungimi ale Bazinului Olimpic Braşov! Are o vitalitate ieşită din comun, la această vârstă şi o minte sclipitoare. A militat şi militează pentru sport şi este nelipsit de la meciurile care se dispută în sala sporturilor din Braşov.

Printre performanţele antrenorului emerit Tănase Tănase, se numără cinci titluri de campion şi prezenţa de două ori în semifinalele Cupei Campionilor Europeni la volei, cu Steaua Bucureşti. De asemenea, este câştigător al titlului naţional şi prezent în semifinala Cupei Campionilor la volei, cu echipa feminină Rapid. La Braşov, a antrenat echipa de fete Romradiatoare.

De-a lungul prodigioasei sale cariere ca antrenor, a condus de pe banca tehnică  aproape 2500 de jocuri, un adevărat  record pentru un tehnician din România, din care 205 jocuri cu echipele naţionale, 239 jocuri internaţionale intercluburi şi 1130 jocuri oficiale în campionatul intern.

Antrenor al lotului de tineret, de junori şi seniori ale României, antrenorul emerit Tănase Tănase a lansat 18 jucători în loturile naţionale de seniori, alţi 9 în cele de tineret, 10 jucători pe care i-a pregătit au devenit maeştri ai sportului iar 6 maeştri emeriţi ai sportului : Gheorghe Ferariu, Nicolae Bărbuţă, Gyula Bartha, Ioan Bânda, Constantin Stere, Petre Ionescu.

O activitate fabuloasă, greu de egalat a antrenorului emerit Tănase Tănase care a ajuns la venerabila vârstă de 90 de ani. Alături de întreaga suflare sportivă îi transmitem La Mulţi Ani, cu multă sănătate!

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.