Seniorii PSD: partidul trebuie sa fie mai incisiv

Seniorii PSD: partidul trebuie sa fie mai incisiv

0 77

Apropierea Congresului PSD va face sa apara critici si multe lucruri mai putin placute pentru unii dintre liderii social-democrati. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, ca liderii organizatiilor de pensionari considera ca partidul ar trebui sa fie mult mai incisiv fata de masurile anti-populare ale acestui Guvern. Oare el, cel care I s-a dus vestea cat de mobil era, ce opinie are?
“Pensionarii social-democrati simt nevoia ca PSD sa fie mult mai incisiv (…) fata de masurile anti-populare ale acestui Guvern si sa se nu se mai accepte alte curbe de sacrificiu care lovesc oamenii cu venituri mici din aceasta tara”, a afirmat Iliescu, dupa o intalnire cu presedintii organizatiilor de pensionari ai PSD din intreaga tara, care s-a desfasurat la sediul central al partidului.
Fostul presedinte a adaugat ca situatia pensionarilor s-a agravat si s-a degradat, acestia asteptand “o activitate mai vie si din partea opozitiei si din partea PSD fata de masurile nesabuite ale Executivului”.
“Am discutat si in perspectiva viitorului congres al PSD si despre mesajele cu care PSD trebuie sa iasa in fata tarii. Unul din ele – trebuie sa se adreseze acestei categorii de oameni care poarta greutatile vietii, e vorba de o armata de oameni, 5 milioane de oameni, care simt pe pielea lor degradarea vietii. Este mesajul de baza”, a afirmat Iliescu.
Fostul presedinte a mai spus ca, in cadrul intalnirii de lucru cu seniorii PSD, s-a criticat neadoptarea de catre majoritatea parlamentara a punctului de pensie de 45% din salariul mediu brut, dar si majorarea varstei de pensionare la femei.
“Oamenii sunt profund mahniti de aceasta atitudine iresponsabila a guvernantilor si a parlamentarilor partidelor de la guvernare’, a spus fostul presedinte.
La randul sau, presedintele seniorilor PSD, Mircea Rizoiu, a afirmat ca pensionarii nu se gandesc neaparat la forme de protest, cat mai mult la constientizarea populatiei in legatura cu situatia existenta in tara.
“Fara indoiala vom participa si la actiuni mai de amploare in legatura cu situatia din tara. Nu putem sa fim impasibili la asa ceva. Suntem oameni care am trecut prin viata si, nu din intamplare, as zice ca suntem constituiti ca factor de constiinta nationala”, a spus Rizoiu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.