Senatul in fata convocarii sesiuni extraordinare

Senatul in fata convocarii sesiuni extraordinare

0 220

Biroul Permanent al Senatului urmeaza sa se intruneasca, pe data de 10 august, pentru a decide asupra convocarii unei sesiuni extraordinare a acestei camere, la solicitarea presedintelui Traian Basescu. Anuntul a fost facut, miercuri, de vicepresedintele Senatului, Anca Boagiu, citata de Mediafax. Senatorul PDL spune ca data pentru care se propune convocarea sesiunii extraordinare a Senatului este 16 august, la fel ca in cazul Camerei Deputatilor.
Ea a aratat ca Biroul Permanent al Senatului va mandata comisiile de specialitate sa analizeze proiectele in care Senatul este prima Camera sesizata si urmeaza sa fie dezbatute in sesiunea extraordinara. Anca Boagiu a aratat ca este vorba despre pachetul legislativ solicitat de seful statului, la care se adauga proiectul legii parteneriatului public-privat.
Seful statului, Traian Basescu, i-a transmis, in 21 iulie, presedintelui Senatului, Mircea Geoana, solicitarea de intrunire in sesiune extraordinara a acestui for legislativ, in prima parte a lunii august, in vederea dezbaterii si adoptarii a trei proiecte de legi, pentru a accelera actul de justitie: proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a Codului de procedura civila si a Codului de procedura penala; proiectul de lege privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative; proiectul de lege privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor.
Presedintele Traian Basescu a trimis, in 23 iulie, Parlamentului si o cerere de reexaminare a Legii parteneriatului public-privat, sustinand ca OUG 34/2007 privind atribuirea contractelor de achizitie publica are un continut mult mai cuprinzator decat cel al acestei legi.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, miercuri, convocarea plenului in sesiune extraordinara in data de 16 august, pe ordinea de zi figurand legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.