Senatorul Valer Marian tulbură petrecerea politică de realegere a lui Victor Ponta

Senatorul Valer Marian tulbură petrecerea politică de realegere a lui Victor Ponta

0 340
Senatorul Valer Marian tulbură petrecerea politică de realegere a lui Victor Ponta
 
"Preasfinţia voastră politică,
Timp de patru ani v-am purtat respect ÅŸi am manifestat loialitate faţă de dumneavoastră, dar în ultimele luni am observat, atât eu cât ÅŸi alÅ£i colegi din Senat ÅŸi din PSD, o mutaÅ£ie comportamentala si implicit caracterială, bruscă ÅŸi urâtă. Am vazut că ÅŸi dvs. o susÅ£ineÅ£i pe Laura CodruÅ£a Kovesi fostul procuror general al României, pentru funcÅ£ia de procuror ÅŸef al DNA. Am vazut că aÅ£i încercat să puneÅ£i beÅ£e în roate constituirii unei Comisii speciale de anchetă privind interceptările telefonice ale magistratului Corneliu Bârsan, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Am constatat (pe pielea mea) că marÅ£i, 16 aprilie 2013, aÅ£i încercat, cu concursul purtătorului de cuvânt al grupului senatorial al PSD ÅŸi al unui vicepreÅŸedinte PSD al Senatului, să mă obstrucÅ£ionaÅ£i să prezint declaraÅ£ia politica intitulată „Procurorul ÅŸef Morar, sluga preaplecată ÅŸi avocatul principal al preÅŸedintelui Basescu”.
AÅ£i încercat cu câtva timp în urmă să mă convingeÅ£i aluziv să nu-l mai critic pe generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, motivând că… acesta ar fi trecut de partea noastră!!. În ÅŸedinÅ£a de plen a Senatului din 8 aprilie 2013, a fost votată hotărârea de constituire a comisiei de anchetă în cazul Bârsan, în… pofida opoziÅ£iei celor care aveau SRI-ul în suflet sau în spate. Cu ocazia respectivă, preÅŸedintele Senatului a solicitat tuturor liderilor de grup să nominalizeze membri propuÅŸi în această comisie. Întrucât nu eraÅ£i prezent în sală, au făcut nominalizările celorlalte grupuri politice, timp în care doi vicelideri ai grupului PSD, senatorii Alexandru CordoÅŸ ÅŸi Florin Constantinescu, s-au consultat cu colegii prezenÅ£i ÅŸi au întocmit o listă cu propunerile PSD, pe care m-au înscris primul. După câteva minute aÅ£i apărut în sala de plen, unde v-a fost prezentată lista, ÅŸi aÅ£i prezentat propunerile PSD. Subsemnatul nu am fost nominalizat , iar ulterior cei doi vicelideri mi-au spus că le pare rău că am fost tăiat de pe listă….
Cu câteva săptămâni înainte mi-aÅ£i spus dvs. că vă pare rău că, deÅŸi m-aÅ£i propus membru în Comisia parlamentară pentru revizuirea ConstituÅ£iei, preÅŸedintele Victor Ponta nu a spus nici DA nici BA, iar ulterior a apărut un alt nume în locul meu (fost strungar la bază, absolvent întârziat, la fără frecvenţă, al unei facultăţi obscure de drept). Sunt membru al Ligii luptătorilor din decembrie 1989 (fără certificat) ÅŸi atunci am luptat, inclusiv cu arma în mână, pentru eliminarea unui clan odios ÅŸi a unei camarile nătânge ÅŸi inculte, parvenite ÅŸi pupincuriste. Atunci mi-am jurat că nu o să mai accept niciodată în viaÅ£a mea vreo tendinţă dictatorială sau autoritaristă, în care promovarea politică sau profesională să se facă pe bază de clan, soÅ£ie, socrie, năşie, veresie, linguÅŸeală, fanariotism, clientelism ÅŸ.a.
Mi-am jurat că nu o să mai accept un regim personal ÅŸi cu atât mai puÅ£in unul familial, cum a fost dictatura lui CeauÅŸescu. Astăzi constat cu tristeÅ£e că, după victoriile electorale din 2012, de-o vreme, aproape toate hotărârile importante pentru PSD nu se mai iau în forurile conducătoare ale PSD, respectiv în Biroul Permanent NaÅ£ional, în Comitetul Executiv NaÅ£ional sau în Consiliul NaÅ£ional, cum se întâmpla în perioada foÅŸtilor lideri Ion Iliescu, Adrian Năstase ÅŸi Mircea Geoană, ÅŸi cum se întâmplă la celelalte partide parlamentare democrate si consacrate.
La fel, nu se mai discută ÅŸi nu mai iau hotărâri în grupurile parlamentare ale PSD. Hotărârile cele mai importante – inclusiv ungerea de miniÅŸtri sau de ÅŸefi de agenÅ£ii !-, sunt luate de preÅŸedintele premier Victor Ponta cu socrul senator Ilie Sârbu, cu soÅ£ia europarlamentar Daciana Ponta ÅŸi cu naÅŸul director George Maior de la SRI. Acestea se iau de regulă la masa vegetală de duminică de la vila dvs. din BucureÅŸti sau din casa dvs. de vacanţă de la Breaza.
La unele hotărâri sunt consultaÅ£i ÅŸi amicii juni turciÅ£i Robert Negoiţă, Nicolae Bănicioiu, Cristian Rizea ÅŸi Dan Åžova (pe care i-aÅ£i etichetat, într-o discuÅ£ie în grup, „puÅ£oii ăia de la Rin Grand Hotel, care-l fac pe Victor să piardă zile ÅŸi nopÅ£i, făcând legi, constituÅ£ii ÅŸi guverne, cu sticla de whisky într-o mână ÅŸi cu trabucul în cealaltă, în timp ce Victor nu bea, fiind vegetarian") sau consilierii personali Ovidiu Miculescu ÅŸi Vlad Stoica.
Restul partidului nu mai contează. Sau nu mai există. TotuÅŸi PSD nu se reduce numai la ÅŸi P.S.D. nu se traduce Ponta, Sârbu, Daciana. Pe de altă parte, majoritatea liderilor ÅŸi membrilor PSD nu va accepta proiectul de cumetrie personală ÅŸi transatlantică ca naÅŸul Maior să devină în curând nr. 2 în partid ÅŸi potenÅ£ial candidat pentru funcÅ£ia de preÅŸedinte al României, ori pentru cea de premier. Nu sunt supărat pe dvs. pentru că în al doilea mandat nu mi-aÅ£i dat nicio funcÅ£ie în grupul senatorial al PSD sau în comisiile parlamentare.
Pentru că aşa, cum mi-aţi spus şi dumneavoastră, nu v-am cerut niciodată vreo funcţie. Nu sunt supărat nici pentru că am pierdut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii, autoturismul şi biroul din dotare.
Pentru că, oriÅŸicum, nu m-am prea folosit de ele. Nu sunt supărat nici pentru că ginerele dumneavoastră m-a tăiat de pe lista propunerilor pentru Comisia pentru revizuirea ConstituÅ£iei, întrucât o să am posibilitatea să-mi spun cuvântul în plenul Senatului unde nu mă puteÅ£i tăia ÅŸi de la microfon. Nu sunt supărat pentru că dvs. m-aÅ£i tăiat de pe lista de propuneri pentru Comisia specială de anchetă în cazul Bârsan, întrucât o să pot colabora cu aceasta ca voluntar (mai ales că mi-au fost desconspirate recent două cârtiÅ£e dragi SRI ÅŸi SIE de la grefa CEDO). Nu sunt supărat nici pentru că, la ConferinÅ£a OrganizaÅ£iei JudeÅ£ene Satu Mare a PSD, a trebuit să renunÅ£ la funcÅ£ia de preÅŸedinte al acesteia, deÅŸi toate cele 65 de organizaÅ£ii locale ale PSD au adoptat rezoluÅ£ii privind susÅ£inerea candidaturii mele pentru un nou mandat, iar în plenul conferinÅ£ei, la propunerea primarilor social-democraÅ£i, mi s-a acordat un vot unanim de încredere.
Mi-am zis în sinea mea ardeleană că probabil aceasta este recompensa sau compensaÅ£ia pe care mi-o acordă conducerea superioară a partidului pentru că în nefasta perioadă 2010 – 2012, când foarte puÅ£ini din PSD îndrăzneau să crâcnească, am luptat cu armele parlamentare (declaraÅ£ii politice, interpelări, întrebări) cu preÅŸedintele bandit Traian Băsescu ÅŸi cu camarila sa din serviciile secrete (ÅŸefii SRI, SPP, STS, DGIPI), DNA (procurorul ÅŸef Daniel Morar), Parchetul General (procurorul general Laura CodruÅ£a Kovesi), ANI (Cătălin Macovei ÅŸi Horia Georgescu), Ministerul AdministraÅ£iei si Internelor (ministrul Traian IgaÅŸ), ministrul Dezvoltării Regionale ÅŸi Turismului (Elena Udrea). Sau, m-am gândit că poate aceasta este recompensa sau compensaÅ£ia pentru faptul că, sub conducerea mea, OrganizaÅ£ia JudeÅ£eana Satu Mare a PSD a reuÅŸit cele mai bune rezultate din istoria sa, la alegerile locale din iunie 2012, cand USL a obÅ£inut funcÅ£iile de preÅŸedinte al Consiliului JudeÅ£ean ÅŸi de primar al municipiului Satu Mare, precum si cel mai mare număr de primari, consilieri locali ÅŸi consilieri judeÅ£eni, după monopolizarea timp de 12 ani a conducerii administraÅ£iei locale de către UDMR (care s-a bazat pe electoratul maghiar, cu o pondere de 38-40% din cadrul populaÅ£iei judeÅ£ului).
Am sesizat însă cu tristeÅ£e că preferaÅ£i liderii judeÅ£eni care vă toarnă în pahar ÅŸi în buzunar, cum este cazul unora din Sud sau din Banat. M-am supărat ÅŸi revoltat însă în sinea mea când, înainte de alegerile parlamentare, mi-aÅ£i spus că generalul Florian Coldea, primul –adjunct al directorului SRI, a trecut de partea noastră, dându-mi de înÅ£eles că n-ar trebui să-l mai atac prin declaraÅ£ii sau interpelări.
M-am supărat ÅŸi revoltat, la fel, când recent aÅ£i perorat pe un post de televiziune că fostul procuror general Laura CodruÅ£a Kovesi este cea mai bună variantă pentru funcÅ£ia de procuror ÅŸef al DNA.Chiar asa?
M-am supărat ÅŸi m-am revoltat când am aflat că aÅ£i afirmat în anturajul dvs. că fostul preÅŸedinte social-democrat Ion Iliescu trebuie Å£inut la distanţă, iar fostul lider Adrian Năstase trebuie Å£inut cel puÅ£in până după Congresul PSD (programat în data de 19-20 aprilie 2013).
M-am supărat ÅŸi m-am revoltat în urmă cu câteva saptamâni, când m-aÈ›i întrebat, cam scortos, ce căuta jurnalistul Ovidiu Ohanesian în sala de ÅŸedinÈ›e a Grupului senatorial al PSD, de parcă sala ar fi fost mosia dvs, iar Ohanesian ar fi fost un proscris ÅŸi primul consilier parlamentar care a trecut pe acolo.V-am răspuns că l-am angajat de aproape trei ani consilier la cabinetul meu senatorial ÅŸi că venise să îÅŸi reînnoiasca legitimaÈ›ia, însă aÈ›i răbufnit că, în urmă cu 5-6 ani, jurnalistul Ohanesian ar fi publicat o ÅŸtire în care sustinea că Victor Ponta ar fi fost racolat de un serviciu secret, respectiv de SIE. Cel mai mult m-a supărat ÅŸi revoltat însă faptul că, deÅŸi a trecut aproape un an de la preluarea guvernării de către USL, anturajul dvs. nu a acordat prioritate sau preeminență problemelor importante ale ţării ÅŸi nevoilor vitale ale oamenilor (simpli, de afaceri, de cultură ÅŸ.a.).
În locul vânării principalilor vinovaÅ£i de dezastrul ţării ÅŸi de umilirea ÅŸi sărăcirea românilor, ÅŸi in detrimentul soluÅ£ionării problemelor economice ÅŸi sociale, aÅ£i acordat prioritate ÅŸi preeminenţă goanei după sinecuri ÅŸi grijii personale ÅŸi instituÅ£ionale pentru umplerea propriului portofel. Åži codrul (alias directorul general Romsilva, Adrian Crăciunescu) ÅŸi asfaltul (alias ex-ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi) ÅŸi energia (alias ministrul Constantin Niţă) ÅŸi unele judeÅ£e (Giurgiu, TimiÅŸ, s.a) vorbesc… Åži m-a supărat ÅŸi m-a revoltat mult ÅŸi faptul că, după alegerile parlamentare din decembrie 2012, aÅ£i fost mentorul pactului nefast de coabitare între premierul Victor Ponta ÅŸi preÅŸedintele Traian Băsescu, după ce, după alegerile parlamentare din noiembrie 2008, dvs. ÅŸi preÅŸedintele Băsescu aÅ£i fost artizanii pactului nociv ÅŸi eÅŸuat de guvernare dintre PSD ÅŸi PNL.
Orizontul de aÅŸteptare al românilor a fost ÅŸi este foarte mare faţă de USL, dar, din păcate, după un an de guvernare, ÅŸi numărul nemulÅ£umiÅ£ilor de USL este mare: tineri, vârstnici, muncitori, agricultori ÅŸi intelectuali, preoÅ£i ÅŸi militari, oameni de afaceri ÅŸi oameni de cultură.
Chiar daca aÅ£i avut parte de un congres unanim, triumfalist ÅŸi „victorios” ÅŸi probabil vă credeÅ£i pe cele mai înalte culmi ale gloriei ÅŸi puterii politice, reveniÅ£i-vă, pentru că nu este totul pierdut. ReveniÅ£i la gânduri ÅŸi la fapte mai bune faţă de semenii ce ÅŸi-au pus speranÅ£a într-o bună ÅŸi dreaptă guvernare a USL! FaceÅ£i dreptate până la capăt!
PromovaÅ£i competenÅ£a profesională ÅŸi integritatea morală! PuneÅ£i interesul public si interesul naÅ£ional înaintea propriilor interese! Nu vă aplecaÅ£i în faÅ£a înaltelor porÅ£i doar cu gândul ÅŸi frica la propria carieră politică! Să nu dăm frâu total burgheziei din noi ÅŸi cosmopolismului de aiurea. Să încercăm să facem o societate nouă, mai bună ÅŸi mai dreaptă, din care să eliminăm tarele comunismului totalitar ÅŸi tarele capitalismului barbar ÅŸi în care să conveargă ce a fost bun în sistemul socialist cu ceea ce este bun în sistemul capitalist, în concordie cu principiile umanismului ÅŸi creÅŸtinismului.
Nu mai avem voie sa înÅŸelam încrederea ÅŸi speranÅ£a românilor. Altfel, este foarte posibil ca, mai curând decât credeÅ£i, să apară ÅŸi în Romania o reacÅ£ie ÅŸi o miÅŸcare mai radicală, o MiÅŸcare Socială ÅŸi Natională, de genul Syriza, care a învins anul trecut în Grecia atât stânga social-democrată (PASOK) cât ÅŸi dreapta conservatoare (Noua DemocraÅ£ie), succesul său neaÅŸteptat fiind titrat de la Financial Times la modul „Syriza, partidul care a uimit ÅŸi zguduit Europa”.
Închei cu speranÅ£a că nu aÅ£i fost contaminat total de microbii politici dâmboviÅ£eni, având în vedere originile dvs. bănăţene ÅŸi după ce, cu niciun deceniu în urmă, eraÅ£i un apropiat al Grupului ardelean de la Cluj.
BucureÅŸti,
Senator VALER MARIAN 20.04.2013
 
PS1: Cu două săptămâni în urmă, v-am trimis un e-mail prin care v-am transmis principalele motive pentru care, conform unor discuÅ£ii purtate în lumea politică ÅŸi în lumea serviciilor secrete, aÅ£i fi ÅŸantajabili din partea preÅŸedintelui Băsescu ÅŸi dvs. ÅŸi ginerele dvs. Nu mi-aÅ£i răspuns, nici măcar nu mi-aÅ£i mulÅ£umit. Am pregătit între timp ÅŸi a doua scrisoare deschisă către preÅŸedintele PSD Victor Ponta, intitulată „VictoraÅŸ, ai grijă de copii?!”.
Trebuie să recunosc că am plagiat-o pe tovarăşa academician doctor docent de tristă amintire, Elena CeauÅŸescu, acestea fiind ultimele cuvinte pe care i le-a adresat generalului Victor Stănculescu, după ce a urcat împreună cu Nicolae CeauÅŸescu în elicopterul chemat pe sediul CC al PCR pentru a-i salva de frica mulÅ£imii revoltate.
Å¢in să precizez că nu este vorba de copiii preÅŸedintelui Ponta, cărora le doresc tot binele din lume ÅŸi sunt sigur că reprezintă principala dvs. preocupare în calitate de bunic. Scrisoarea mea se referă la copiii Securităţii din politică, administraÅ£ie ÅŸi economie, precum ÅŸi la copiile Securităţii din actualele servicii secrete. Inclusiv la cei ÅŸi la cele din umbră sau din lumea fantomelor.
Românii vor afla È™i motivele pentru care sunt È™antajaÈ›i anumiÈ›i politicieni de frunte ai țării de către preÈ™edintele Traian Băsescu È™i camarila sa: apartenență la servicii secrete, scandaluri familiale, relaÈ›ii homosexuale, relaÈ›ii sexuale cu prostituate minore, implicare în acte de fraudă sau de corupÈ›ie, È™.a.
 
PS2: Săptămâna trecută m-a căutat la cabinetul parlamentar un preot pensionar din judeÅ£ul meu care mi-a spus că v-a fost coleg de seminar teologic ÅŸi m-a atenÅ£ionat să fiu atent la caracterul dumneavoastră pentru că, în timpul ÅŸcolii bisericeÅŸti, aveaÅ£i obiceiul să le intraÅ£i colegilor sub piele, să vă puneÅ£i bine cu toÅ£i, să le daÅ£i chiar de mâncare ÅŸi de băut pentru că proveneaÅ£i dintr-o familie mai avută, iar apoi transmiteati tot ce spuneau, directorului seminarului. Ar fi interesant ÅŸi util să ne spuneÅ£i cine este directorul la care, probabil, ne turnaÅ£i acum.
 
PS3: Zece gărzi tunse scurt sau rase pe cap (skinheads) ale preÈ™edintelui-premier Victor Ponta mi-au interzis astăzi accesul în perimetrul de vot de la congresul PSD, motivând că au ordin de sus È™i spunându-mi că nu pot să spună de la cine, când le-am cerut să-mi explice care sunt motivele È™i cine este persoana care a dat dispoziÈ›ie în acest sens.
Episodul a fost filmat de consilierul meu, locotenentul Gheorghe Alexandru È™i a provocat mirarea mai multor delegaÈ›i, inclusiv a unor colegi parlamentari, în condiÈ›iile în care m-am prezentat, eram primul înscris pe lista de delegaÈ›i a OrganizaÈ›iei judeÈ›ene Satu Mare a PSD, aveam ecusonul de delegat la gât È™i insigna de senator pe reverul sacoului, È™i le-am prezentat mandatul de vot, cartea de identitate È™i legitimaÈ›ia de senator.
Probabil că Ponta s-a speriat după ce alaltăieri am anunÈ›at într-o conferință de presă că voi încerca să iau cuvântul la acest Congres. OriÈ™icum, nu intenÈ›ionam să votez pentru funcÈ›ia de preÈ™edinte al PSD, ci doar pentru funcÈ›iile de vicepreÈ™edinÈ›i. În urma acestui episod, fără precedent în analele PSD È™i ale tinerei democraÈ›ii autohtone, Ponta nu mai reprezintă pentru mine mare lucru.
În ultimile luni am aflat motivele pentru care, după cum mi-aÈ›i mărturisit mie È™i altor colegi de la Satu Mare cu câÈ›iva ani în urmă, nu aÈ›i fost de acord la început să vă devină ginere È™i aÈ›i cedat doar după doi ani de plânsete ale fiicei È™i soÈ›iei dvs.
Acum îmi explic pe deplin afirmaÈ›ia unui alt naÈ™ celebru al ginerelui dvs., generalul reevaluat, vicepremier Gabriel Oprea: „Victor Ponta nu are niciun Dumnezeu”… (Sursa:Cotidianul)
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.