Senatorul brasovean Nicolae Vlad Popa vrea schimbarea Legii Energiei

Senatorul brasovean Nicolae Vlad Popa vrea schimbarea Legii Energiei

0 417

Consumatorii care detin capacitati de productie, indiferent de tipul acestora, panouri fotovoltaice, centrale eoliene sau alte tipuri de sisteme de producere a energiei electrice, sa poata livra in sistem energie aflata in surplus, asa cum se intampla in prezent cu marii producatorii de energie verde

Parlamentarul liberal doreste ca producatorii de energie, indiferent de dimensiuni, sa poata oferi surplusul de energie catre distribuitori. Mai precis, consumatorii care detin capacitati de productie, indiferent de tipul acestora, panouri fotovoltaice, centrale eoliene sau alte tipuri de sisteme de producere a energiei electrice, sa poata livra in sistem energie aflata in surplus, asa cum se intampla in prezent cu marii producatorii de energie verde.
Potrivit lui Nicolae Vlad Popa, modificarile vor sa il ajute in acest fel pe producatorul casnic, cel care, pe un panou fotovoltaic, produce o cantitate mica de energie electrica, care poate insa sa reduca efectiv cheltuielile casnice. Cu ajutorul unui contor cu dublu sens, cantitatea de energie produsa scade pur si simplu consumul efectiv si plata.
Tara noastra s-a angajat ca, la nivelul anului 2020, 24% din consumul de energie electrica sa fie asigurat din surse regenerabile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.