Senatorul Negoe fata cu reactiunea ministrilor

Senatorul Negoe fata cu reactiunea ministrilor

0 143

Senatorul Otilian Neagoe a anuntat ca demersurile sale catre ministere sunt luate in sema de guvernanti. Parlamentarul a precizat ca primit raspuns la cele trei interpelari pe care le-a transmis noilor detinatori ai portofoliilor de la Ministerul Afacerilor Externe, cel al Muncii si cel al Dezvoltarii. „Adrian Cioroianu mi-a comunicat ca in curand se vor rezolva disfunctiile pe care le-am semnalat in cazul Consulatului Roman din Roma, unde compatriotii nostri sunt obligati sa stea la coada cu zilele pentru niste acte. In plus, se intentioneaza deschiderea unui nou consulat in sudul Italiei. Ministrul de Externe ne-a invitat sa venim cu o initiativa legislativa in acest sens, pe care a anuntat ca o va sustine in Guvern”, a precizat Neagoe.
Parlamentarul a amintit si de interpelarea pe care a facut-o catre noul ministru al Muncii, Paul Pacuraru: „I-am solicitat sa rezolve inechitatile aparute in sistemul de pensii, privind persoanele care au lucrat in conditii grele. Numai in judetul Brasov sunt 15.000 de cetateni care s-au trezit cu pensiile micsorate in urma recalcularilor. Paul Pacuraru a sustinut ca legislatia se va schimba in urmatoarea perioada si ca aceste aspecte vor fi remediate in noul act normativ”.
Din partea ministrului Dezvoltarii, Laszlo Borbely, Neagoe a primit comunicatul ca in judetul Brasov sunt necesare 1.087 de locuinte sociale, dar ca pentru acest an au fost solicitati bani doar pentru 328. „Exista, insa, sanse ca nici macar aceste apartamente sa nu fie construite, pentru ca ministrul m-a avertizat ca 196 de obiective nu dispun de studii de fezabilitate. Singurul proiect lansat este cel de la Predeal, unde se vor construi 132 de locuinte, pentru care s-au alocat 12 milioane de lei. Borbely mi-a explicat ca pentru municipiul Brasov nu s-au atribuit bani pentru ca municipalitatea nu a pus la dispozitie nici un teren”, a precizat senatorul.
M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.