Senatorul brașovean, Marius Dunca, este încrezător în economia României

Senatorul brașovean, Marius Dunca, este încrezător în economia României

0 31

Că România a avut în ultimii doi ani o creștere economică recunoscută de cele mai mari case de evaluare macroeconomică din lume, ca Moody-s și Deloitte &Touche, este o realitate incontestabilă și senatorul Marius Dunca are dreptate în ceea ce postează.
Iar PIB-ul pe cap de locuitor într-adevăr a crescut, ca și puterea de cumpărare, aceasta din urmă consecință a măririlor de salarii și de pensii acordate populației de către ultima(guvernarea Ciolacu) și antepenultima guvernare PSD(cea gestionată de Liviu Dragnea).
Specialiștii în macroeconomie sunt însă îngrijorați de deficitul bugetar, cel mai mare din țările UE și de creșterea datoriei externe a României, indicatori care pot pune probleme efortului investițional al României și viitoarele creșteri de venituri ale populației.
Unii chiar preconizează o creștere alarmantă a taxelor de anul viitor, post-electoral, ceea ce ar descuraja sectorul privat al economiei.
Mai este și problema supradimensionării aparatului bugetar, sustenabil doar cu împrumuturi externe. Iată probleme ce se cer clarificate de guvernanți, în special de partidul principal de la guvernare, PSD, aproape sigur și viitorul partid care va gestiona guvernarea României.

România aflată în cursul evoluției pozitive, spune Dunca
Statistica europeană indică faptul că niciodată în istoria României nu i-a fost mai bine decât acum din punct de vedere economic și social! În ultimii doi ani s-a produs cea mai rapidă convergență a României către standardele UE.
Paritatea puterii de cumpărare a românilor reprezintă 80% din media europeană.
PIB-ul pe locuitor ne-a propulsat peste țări precum Croația, Portugalia, Bulgaria și Grecia, dovedind că suntem pe drumul cel bun.
Evoluția pozitivă a României înseamnă mai mult decât cifre și statistici. Este despre fiecare dintre noi, despre încrederea care crește și despre speranța într-un viitor mai prosper.
Împreună, putem continua să construim o Românie puternică și să ne asigurăm că fiecare pas înainte este unul solid și durabil.”
a postat senatorul brașovean, Marius Dunca, pe contul său de socializare.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.