Senatorii PD-L vor sa rupa cotoiul

Senatorii PD-L vor sa rupa cotoiul

0 165

De aceea au votat in unanimitate pentru ruperea protocolului cu PSD.
Declaratia a fost facuta de liderul democrat-liberalilor din Senat, Traian Igas, acesta afirmând ca azi va informa si conducerea partidului. Deputatii democrat-liberali nu au luat inca o decizie in acest sens, a spus Mircea Toader, care a completat ca PD-L trebuie sa tina cont de criza.
Nu stiu ce o fi avand sula cu Prefectura, dar circul este regizat ca pe vremuri ceausiste. Se stia dinainte ce si cum, dar piesa trebuia sa aiba neaparat mai multe acte.
Traian Igas a declarat ieri ca votul dat saptamana trecuta de senatorii PD-L, in sensul ruperii protocolului cu social-democraþii, este expresia nemultumirilor acumulate de democrat-liberali in teritoriu si ca „in randul membrilor PD-L s-a ajuns la saturatie”.
Pai da, la ce sa se ajunga in randul unor zurbagii notorii vazand ca nu-i pot incaleca pe social-democrati, asa cum nu au reusit nici cu liberalii in recentul trecut?
„Voi transmite maine (azi – n.a.), in sedinta Biroului Permanent, votul dat se senatori. Saptamana trecuta, la sedinta de grup, a fost o trecere in revista a relatiei cu PSD din teritoriu. Multi senatori au fost nemultumiti de aceasta colaborare cu PSD, motiv pentru care s-a votat in unanimitate in favoarea ruperii protocolului. Nu se justifica aceasta coalitie, in conditiile in care PSD este partener cu noi la guvernare si cu PNL in opozitie”, a spus liderul senatorilor PD-L. Igas a adaugat ca in randul membrilor PD-L „s-a ajuns la saturatie”.
Uite si unitatea de monolit in jurul iubitului conducator, care a dat tignal de slobozire a dulailor. Sho pe ei si rupeti-i! De ce s-or mai fi dat jos lozincile de pe fabrici, poduri, diferite alte ziduri?
„Nu se poate continua asa.(tovarasi, n.a.) Fie PSD isi pune cenusa in cap si recunoaste ca a gresit, fie nu mai continuam, asa nu se mai poate”, a conchis Igas.
Se pare ca Igas asta e cam prostut, saracul. Cum sa-ti pui cenusa in cap? Stiu ca intotdeauna s-a pus pe cap, cu sau fara chelie, la propriu sau la figurat, obicei mostenit de la evreii antici.
Pe de alta parte, liderul deputatilor PD-L, Mircea Toader, a precizat ca grupul democrat-liberalilor din Camera nu va da un vot in privinta relatiei cu PSD, apreciind ca aceasta trebuie analizata punctual de catre filiale si ca orice decizie a PD-L trebuie sa tina cont de necesitatea traversarii crizei economice.
Ce v-am spus de frumusetea scenariului? Curata si adevarata democratie, in unanimitate dar cu opozanti si cu final cunoscut.
„Nu am luat in discutie la grupul parlamentar relatia cu PSD si nu am votat, pentru ca nu a fost pe ordinea de zi la sedinta de grup. Colegii senatori au parerea lor, eu consider ca o asemenea decizie trebuie luata la nivelul organizatiilor si ca este necesara o analiza punctuala in filiale si la Guvern. Rezultatele analizelor din teritoriu le vom discuta marti in sedinta Biroului Permanent al partidului”, a aratat liderul deputatilor PD-L, adaugand ca „toate deciziile trebuie subordonate ideii de mentinere a conditiilor de a trece peste criza”.
Filialele PD-L sunt consultate in legatura cu relatia cu PSD si continuarea colaborarii cu social-democratii, analiza lor urmand sa fie transmisa pana marti, 15 septembrie, la conducerea centrala.
Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, le-a adresat o scrisoare presedintilor de organizatii judetene ale partidului prin care li se solicita sa convoace Birourile Permanente judetene pentru a se pronunta asupra functionarii coalitiei la nivelul judetului si sa faca aprecieri referitoare la oportunitatea mentinerii parteneriatului cu PSD la guvernare.
Dupa care urmeaza semnalulsefului celui mare, semnul cu degetul cel mare in sus sau in jos, ca de aia il cheama Traian.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.