Semnificatia gradelor de alertă teroristă!

Semnificatia gradelor de alertă teroristă!

0 220

Mai mulţi experţi în securitate cred că statele europene sunt vulnerabile în faţa atacurilor teroriste pentru că nu există o structură comună la nivel european care să le prevină şi să le combată. Aceştia susţin că şi controalele din aeroporturi ar trebuie să fie mai temeinice.
Verde, albastru, galben, portocaliu şi roşu sunt cele cinci grade de alertă teroristă cunoscute şi respectate de toată lumea.
Verde – SCAZUT – indică un nivel scăzut al alertei. Cu alte cuvinte, este foarte puţin probabil ca un atac terorist să se producă.gradel de alertă teroristă
Nivelul următor, albastru – PRECAUT – nu ne mai permite să fim atât de relaxaţi. Când este anunţat codul albastru există un risc scăzut de producere a unui atac terorist.
În momentul de faţă, cu doar câteva excepţii, mai toate statele europene se află la acest nivel de alertă acum.
De la galben – MODERAT – în sus, situaţia se schimbă. Dacă această culoare indică posibilitatea comiterii unui atac terorist, codul portocaliu – RIDICAT – ne pune în gardă. El semnifică faptul că probabilitatea unui atac terorist este destul de ridicată.
Când s-a ajuns la nivelul roşu – CRITIC – cum este cazul Belgiei, informaţiile disponibile şi evenimentele recente indică un risc iminent de producere a unui atac terorist.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.