Semnează petiția! Lipsa autostrăzilor NE COSTĂ mai mult decât autostrăzile!

Semnează petiția! Lipsa autostrăzilor NE COSTĂ mai mult decât autostrăzile!

0 71

Petitie către: Guvernul României și Parlamentul României
Semnează petiția! Lipsa autostrăzilor NE COSTĂ mai mult decât autostrăzile #SiNoi
ULContactează inițiatorul petiției
Campanie inițiată de
Uwe Leonhardt
Semnează petiția! Lipsa autostrăzilor NE COSTĂ mai mult decât autostrăzile #SiNoi
Semnează petiția! România vrea autostrăzi. Campanie civică inițiată de Reactiv Brașov și Comunitatea Locală RO100 Brașov, susținută de Asociația ”Platforma România 100” și Asociația „Femeile se implică”

Semnatarii petiției consideră că două autostrăzi sunt prioritare pentru dezvoltarea României:

  1. București – Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea – Borș
  2. Sibiu (Conexiune cu A1) – Brașov – Bacău – Iași – Ungheni

Semnează pentu ca autostrăzile A3 și A13 să fie tratate cu prioritate, ele fiind importante pentru dezvoltarea României și pentru siguranța românilor care tranzitează zilnic aceste rute.
Solicităm Guvernului României și Parlametului României să aibă în vedere semnăturile din această petiție pentru construirea celor două autostrăzi cu maximă urgență!

De ce este important?
Pe DN1 circulă peste 30.000 de mașini, pe anumite segmente chiar depășind 50.000 de mașini pe zi, ceea ce îl face cel mai circulat drum al României, fapt care justifică prioritatea construirii acestor autostrăzi.

„Drumul Naţional 1 (DN1) este cea mai aglomerată şi cea mai periculoasă rută din România, mai cu seamă pe porţiunea dintre Ploieşti şi Braşov. De altfel, poliţiştii apreciază că la originea majorităţii accidentelor stă aglomeraţia excesivă, care generează stres şi neatenţie în trafic. Potrivit statisticilor rutiere, în ultimii zece ani, DN1 este responsabil de moartea a 987 de oameni, judeţul Braşov fiind considerat porţiunea cea mai periculoasă.”

Autostrada SIBIU – BRAȘOV – IASI este singura variantă rentabilă și fezabilă de conectare a Moldovei cu Ardealul prin intermediul unei autostrăzi construite din fonduri europene.
In urma analizei experților europeni alături de specialiști români a proiectului privind conectarea Moldovei cu Ardealul prin intermediul unei autostrăzi, s-a ajuns la anumite concluzii, incluse deja într-un document, care a fost prezentat în cadrul subcomitetului sectorial pe transport POIM 2014-2020. În cadrul studiului au fost analizate patru trasee de autostradă: Cluj – Bistriţa – Suceava; Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni; Târgu Mureş – Sighişoara – Bacău; Braşov – Bacău. „Din analiza cost – beneficiu se poate constata că singurul proiect uşor peste limita de rentabilitate este Autostrada Braşov – Bacău”, se arată în analiza experţilor. Potrivit lor, varianta Braşov – Bacău se califică pentru fondurile europene, fiind singura care îndeplineşte condiţiile de rentabilitate, cu un coeficient mai mare de 5%.

Semnează pentru ca autostrada tuturor românilor să devină realitate.
Europa se oprește odată cu autostrăzile.

Autostrazile deschid Europa.


https://www.mytex.ro/stiri/546-expres/588778-autostrada-brasov-bacau-singura-rentabila-si-fezabila-prin-fonduri-europene.html?fbclid=IwAR2JgcGwPx5suPPiVaSm8gRyQ7vR3D9XbxEi_D1Djo1XTPrZidItIwSEBB0

Cum va fi inmânată
Dorim să înmânăm personal semnăturile reprezentanților guvernului și ai parlamentului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.