Semne de carte la Biblioteca Judeteana Brasov

Semne de carte la Biblioteca Judeteana Brasov

0 58

Cu prilejul Saptamanii internationale a bibliotecilor, la sediul central al Bibliotecii Judetene „George Baritiu” a fost inaugurata o expozitie inedita. Este vorba de expozitia „Semnul meu de carte”, realizata de bibliotecarii si bibliografii institutiei brasovene la initiativa bibliotecarei Mihaela Lupu. „Uitate intre file, «semnele» acestea de carte au lasat amprenta lectorilor distrati sau poate doritori de a transmite un «mesaj» urmatorului cititor…”, considera organizatorii expozitiei.

Cercei, bancnote si lucrari de control
Printre cele mai interesante semne de carte utilizate de cititori si uitate intre paginile cartilor se numara un cercel, o bancnota de un dolar, o moneda de 100 de lei vechi si chiar o radiografie la plamani.
Expozitia contine tot felul de lucruri uitate de cititori prin cartile pe care le-au imprumutat de la biblioteca brasoveana. Organizatorii expozitiei au constatat ca cel mai frecvent cititorii au uitat intre paginile cartilor fotografii. Insa, bibliotecarii au avut ocazia sa gaseasca si obiecte precum retete de bucatarie, facturi, chitante, felicitari, etichete, bilete de autobuz, carti postale, timbre si chiar flori presate. Una din cele mai amuzante semne de carte uitate de cititori a fost o lucrare de control la limba latina, calificata cu nota sase. Toate acestea pot fi admirate de brasoveni la sediul central al Bibilotecii Judetene „George Baritiu”, din Livada Postei. Organizatorii au anuntat ca brasovenii care isi recunosc obiectele, le pot revendica, insa numai dupa inchiderea ineditei expozitii.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.