Semne bune pentru culturile brasovene!

Semne bune pentru culturile brasovene!

0 455

Ploile dese si in cantitati normale au facut ca toate culturile, atat cele de toamna cat si cele de primavara sa se dezvolte foarte bine. Daca precipitatiile vor continua sa cada in acelasi ritm, anul acesta va fi unul foarte bun pentru fermieri. Chiar si rapita, afectata in anumite zone de gerul napasnic din mijlocul iernii, si-a revenit in ultima perioada

Ploile dese si in cantitati normale au facut ca toate culturile, atat cele de toamna cat si cele de primavara sa se dezvolte foarte bine. Daca precipitatiile vor continua sa cada in acelasi ritm, anul acesta va fi unul foarte bun pentru fermieri. Chiar si rapita, afectata in anumite zone de gerul napasnic din mijlocul iernii, si-a revenit in ultima perioada.

Fermierii spun ca pentru dezvoltarea normala a culturilor, este nevoie ca saptamanal sa cada 20-25 de litri de apa pe metri patrat. In caz contrar se va instala seceta. Ploile din aceasta primavara au fost satisfacatoare pentru cresterea graului, rapitei, a porumbului sau cartofului. Chiar daca precipitatiile cazute nu au fost in cantitati foarte mari temperaturile mai scazute au pastrat mai mult timp apa in sol, spune agricultorii.

Gerul inregistrat timp de mai multe zile in luna ianuarie, atunci cand temparaturile au coborat chiar si sub minus 30 de grade celsius a dat de furca multor agricultori din intreaga tara. In judetul Brasov pagubele nu sunt semnificative pentru ca din fericire, in multe zona culturile de toamna erau deja acoperite cu un strat de zapada.agricultura2

Fermierul Ioan Benea isi aminteste de cele doua valuri de temperaturi foarte scazute din preajma Anului Nou, dar norocul culturilor a fost plapumioara de 5-6 centrimetri de zapada care a protejat si rapita si graul.

Fermierii isi pun speranta ca vremea va ramane in continuare buna si ca nu vor mai fi scaderi importante de temperatura.

Daca si ploile vor cadea regulat si in cantitati suficiente cel mai probabil culturile de toamna si primavara se vor dezvolta normal in continuare.

 

Vifor Rotar

 

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.