Seminarii privind intretinerea cladirilor traditionale

Seminarii privind intretinerea cladirilor traditionale

0 182

“Respir!” Sub acest titlu se desfasoara la Brasov, o expozitie insotita de o serie de seminarii. Evenimentele vor avea loc pana in data de 18 iunie 2007 si ?sunt sprijinite de doua organizatii din Marea Britanie: ProPatrimonio si Ratiu Family Foundation UK.


Expozitia se adreseaza publicului larg si are ca scop constientizarea proprietarilor cladirilor traditionale asupra problematicii intretinerii si repararii acestora. Introducerea expozitiei doreste sa evidentieze legatura directa intre sanatatea cladirilor si cea a utilizatorilor sai, intre durabilitate si economie, intre estetic si identitate locala.


Materialul expozitiei se bazeaza in mare masura pe experienta orasului Sibiu, unde proiectul GTZ Sibiu impreuna cu Primaria orasului Sibiu au colaborat pentru a coordona si indruma lucrarile de reabilitare a centrului istoric in ultimii ani.


Seminariile se adreseaza in special profesionistilor din domeniul constructiilor. Vorbitorii sunt specialisti de cel mai inalt calibru din tara si din Marea Britanie iar subiectele vor trata aspecte ca: permeabilitatea materialelor traditionale, utilizarea varului in conservare si in arhitectura ecologica, expertiza biologica a cladirilor traditionale, utilizarea si conservarea elementelor de fier etc.


Manifestarile se vor desfasura ?in sala festiva a Parohiei Evanghelice din Brasov, Piata Sfatului nr. 18.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.