Seminar ITM pe tema substanțelor periculoase în Poiana Brașov

Seminar ITM pe tema substanțelor periculoase în Poiana Brașov

0 161

Expunerea la substanțe periculoase la locul de muncă este mult mai prezentă în viaţa noastră decât credem

Expunerea la substanțe periculoase la locul de muncă este mult mai prezentă în viaţa noastră decât credem. Este concluzia seminarului dedicat securității și sănătății în muncă, organizat în Poiana Braşov, la care au participat specialiști ai inspectoratelor teritoriale de muncă din țară, oficiali ai Ministerului Muncii și reprezentanți ai angajatorilor și angajaților.

Substanțele periculoase de la locul de muncă pot cauza o mare varietate de probleme de sănătate și de boli, generând și riscuri de securitate. Campania din acest an își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la riscurile prezentate de substanțele periculoase la locul de muncă și să promoveze o cultură a prevenirii riscurilor.
„Fiecare dintre noi interacționează în mod curent în fiecare zi la locurile de muncă în viața privată cu substanțe periculoase pe care să știm cum să le folosim, cum să le manipulăm cuum să le depozităm în așa fel încât viața noastră și starea noastră de sănătate să nu ne fie afectată”, consideră Adrian Reit, director executiv ITM Brașov.

Angajatorii au avut prilejul să afle care sunt riscurile pentru angajții care manipulează sau lucrează cu diferite substanțe toxice.
Simpozionul de la Brașov a fost organizat cu prilejul Săptămânii Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.