Semimaraton BraÅŸov Intersport!

Semimaraton BraÅŸov Intersport!

0 103
 
Aleargă 21 sau 10 kilometri pe potecile din aproprierea Braşovului, la Semimaraton Braşov Intersport!
După luni întregi de frig, închiÅŸi în birou, cu mintea ocupată cu statistici, obiective, profitabilitate, este timpul pentru un alt fel de alergătură, de data asta în aer liber! În data de 6 Aprilie 2013, în PiaÅ£a Unirii din BraÅŸov, asteptăm cât mai mulÅ£i sportivi profesioniÅŸti ÅŸi amatori, din Å£ară ÅŸi din străinătate să ne bucurăm împreună de miÅŸcarea în aer liber la cursa de 21 sau la cea de 10 kilometri de alergare. Vă învităm cu mic cu mare la ediÅ£ia a doua a Semimaratonului Brasov Intersport! Detalii, înscrieri ÅŸi multe alte informaÅ£ii utile pe site-ul evenimentului www.semimaraton.ro .
 
Despre traseul de semimaraton:
Traseul de 21 km porneÅŸte din inima Scheiului, PiaÅ£a Unirii. După circa 2.5 km de asfalt se trece pe drum forestier până la Pietrele lui Solomon (km3). Înaintând mai departe, ajungem la primul punct de revitalizare (km 4), aflat chiar înainte de despărÅ£irea celor două trasee.
De aici traseul continuă pe drumul forestier în serpentine, într-o urcare de dificultate medie, în jur de 5.5 km până la cariera din Poiana BraÅŸov (km 8.5) unde se atinge punctul cel mai înalt al traseului. Aici se va afla al doilea punct de revitalizare care va servi drept checkpoint. De aici traseul coboară pe poteca marcată cu triunghi albastru până la punctul de răscruce numit „La Băncuţă" (km 11).
Părăsind acest punct, traseul continuă pe aceeaÅŸi potecă, marcată în continuare cu bandă albastră, trecând prin Poiana Stehil (km 12) ÅŸi ajungând în Åžaua Tâmpei (km 14). De aici se coboară pe drum forestier până la bariera din Răcădău (km15.3) unde se va afla al treilea punct de revitalizare, de unde urmează o porÅ£iune de plat până la „Treptele lui Gabony” (km16.8) ÅŸi CP2, urmată de ocolirea Tâmpei pe curba de nivel trecând pe la „BăncuÅ£a de Piatră” ÅŸi ulterior prin spatele grădinilor, până în cartierul Schei, în punctul numit „La Troiţă”(km 19.2).
Traseul se încheie apoi pe străduÅ£ele cu iz medieval din Schei, ce duc înapoi către PiaÅ£a Unirii. Despre traseul de cros:
Traseul de 10 km porneÅŸte împreună cu traseul de Semimaraton din PiaÅ£a Unirii, urmărind drumul comun prin Schei urmând să se despartă la prima intersecÅ£ie după Pietrele lui Solomon (km 3.1) ÅŸi punctul de revitalizare aflat la km4 (comun pentru ambele categorii) cotind la stânga ÅŸi urmărind drumul forestier până la capătul acestuia (km 5).
De la capătul drumului forestier, urmează o potecă abruptă de circa 1.5 km care, în urcare, ne scoate în poiana Ograda (km6.5), cel mai înalt punct al traseului care va servi drept checkpoint, de unde se continua pe curba de nivel într-o uÅŸoară coborâre până la (km7.5) după care traseul coboară la „Fântâna Dreptăţii” (km8.5) trecând pe lângă „Turnul de Apă”, urmând să se unească cu traseul de semimaraton la „Troiţă”. Traseul se încheie apoi pe străduÅ£ele cu iz medieval din Schei, ce duc înapoi către PiaÅ£a Unirii.
LanÅ£ul de magazine Intersport va fi sponsorul principal al competiÅ£iei ÅŸi în acest an.
Înscrierile se pot face online până pe 3 aprilie pe www.semimaraton.ro sau în dimineaÅ£a concursului între orele 8 – 10:30.  
Asociaţia Cetatea Braşovului
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.