Semafoare in cateva zone periculoase pentru pietonii brasoveni

Semafoare in cateva zone periculoase pentru pietonii brasoveni

0 367

Trecerea de pietoni din apropierea cartierului Darste, unde s-au petrecut in ultima vreme grave accidente soldate cu moartea, are incepand de ieri seara semafor. Cu toate ca trecerea nu este folosita prea des, traversarea a 4 benzi de circulatie, fara insula pe mijlocul strazii, reprezenta un adevarat pericol pentru pietoni.

Trecerea de pietoni din apropierea cartierului Darste, unde s-au petrecut in ultima vreme grave accidente soldate cu moartea, are incepand de ieri seara semafor.
Cu toate ca trecerea nu este folosita prea des, traversarea a 4 benzi de circulatie, fara insula pe mijlocul strazii, reprezenta un adevarat pericol pentru pietoni. Din aceasta cauza, Comisia de Circulatie a dispus ca in zona sa fie instalat un semafor cu buton si cu sistem de sonorizare.
In ultima perioada, la 4 treceri de pietoni din Brasov au fost instalate sisteme de semaforizare cu buton. Este vorba despre trecerile de pietoni de pe strazile Iuliu Maniu, Grivitei, 13 Decembrie si Calea Bucuresti. Alte 3 trecere pietoni3urmeaza sa beneficieze de un acelasi sistem de semaforizare. Prima dintre treceri va fi cea de pe Calea Bucuresti din dreptul parcului Somes.
Momentan, trecerea de pietoni este semnalizata cu galben intermitent.
Potrivit lui Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, urmeaza ca in zilele urmatoare sa fie pus in functiune si cel de pe Calea Bucuresti, la intersectie cu Berzei, apoi cel de la Piata Dacia si de pe strada Harmanului, de la fostul IUS, unde s-au facut deja subtraversarile.
Primaria spune ca va continua programul de introducere a sistemului de semaforizare la trecerile de pietoni unde exista circulatie intensa atat din partea autovehiculelor cat si a pietonilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.