Seismele (arestarile) de la MEC continua

Seismele (arestarile) de la MEC continua

0 273


Dupa sirul de seisme din anul 2005 de la Ministerul Economiei si Comertului (MEC) care au culminat cu arestarile de la RENEL (Bucuresti, Timisoara. Brasov…) si cu un prim dosar Dan Ioan Popescu (fost ministrul in Guvernul PSD 2001 – 2004,? actual senator PC dupa parasirea social – democratilor) au continuat si in 2006.


Va sunt cunoscute noile dosare de tradare si spionaj, de implicarea a doi ministri, ?de arestarile de inalti functionari publici de la OPSPI din acelasi MEC. Ultimul cutremur atinge tot MEC


?


O noua arestare la OPSPI


O imformatie bomba sparge media nationala. Sorin Crivat, ?seful structurii de securitate a Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie) a fost arestat la Brasov, pentru trafic de influenta. Ce organigrama avea acest minister si acest OPSPI ? Mai lipseste sa aflam ca acesta avea SRI-ul si SIE a lui!


Crivat (fusese dat afara de la Ministerul Integrarii inainte de a fi luat de bun de Ministertul Economiei) este acuzat ca a primit zeci de mii de euro (!!!) pentru a-l favoriza pe un om de afaceri. Procurorii anticoruptie sustin ca seful Structurii de Securitate din OPSPI ar fi primit peste 30 de mii de euro pentru a face trafic de influenta. El ii promisese unui om de afaceri ca ii va facilita obtinerea unei autorizatii necesare in tranzactiile cu produse petroliere. Documentele urmau sa fie eliberate de finantele publice.


Livia Saplacan, purtator de cuvant Directia Nationala Anticoruptie a spus ca: „Este vorba de acte care ii permiteau omului de afaceri sa ia produse petroliere neaccizabile. Cei treizeci de mii de euro ii asigurau omului de afaceri pe langa actele necesare si o activitate lipsita de griji. Inculpatul a a lasat sa se inteleaga ca ar putea sa influenteze organele fiscale sa nu il mai controleze pe omul de afaceri.”


Este de vazut daca in in acest caz este vorba doar de o simpla mita si nu de alte implicari in afacerile mai tari din acest minister.


?


Vadim Benyatov in arest, Seres sub acuzare!


Vadim Benyatov , suspectul de spionaj, dupa ce printr-o decizie a Curtii de Apel era la un pas de a fi eliberat din arest, va petrece sarbatorile la inchisoare, alaturi de ceilalti inculpati din asa numitul ?Dosar al privatizarilor. Americanul de origine rusa, Vadim Benyatov. a fost arestat preventiv in 29 noiembrie impreuna cu Radu Donciu, Stamen Stantchev si Dorinel Mucea si este acuzat ca a folosit informatii secrete obtinute de la oficiali guvernamantali.


Instanta suprema a admis recursul Parchetului si a casat decizia a Curtii de Apel de pune in libertate, pe motiv de boala – cancer cancer ganglionar si ca nu poate suporta detentia..


Joi Parchetul l-a pus sub invinuire pentru tradare pe fostul ministru al economiei Codrut Seres. Fostul ministru al MEC este acuzat de tradare in Dosarul privatizarilor strategice. Anchetatorii spun ca a divulgat informatii secrete, ca ar fi servit interesele retelei lui Stamen Stantchev in mai multe cazuri, de la privatizari pana la contracte ieftine de energie, in cazul Alro Slatina.
Pe langa aceasta surpriza, a fost identificat de catre anchetatori, un director al cabinetului ministrului Economiei si Comertului, Roxana Iacob, ca fiind interfata a ministrului Seres cu Stamen Stantchev.
Potrivit unei inregistrari realizate de SRI, Stamen Stantchev se lauda catre un interlocutor ca el conduce Ministerul Economiei: energie, resurse, minerit, comert. Si mai spunea ca nu i se poate intampla nimic, pentru ca nu deranjeaza pe nimeni.
Dupa ce iesit de la procurorii de la ?DIICOT, fost ministru Codrut Seres a spus ca “
i s-a adus la cunostinta faptul ca a fost pus sub invinuire sub acuzatia de tradare si spionaj”.
Codrut Seres s-a declarat victima unui circ mediatic. „Am fost chemat in calitate de invinuit. Lucrurile sunt mai mult decat evidente. Este un circ mediatic, despre cum se duc luptele in aceasta tara, din pacate se lupta cu tinerii politicieni”, a declarat fostul ministru.


Nu ne pronutam fata de fapte. Justitia trebuie sa faca lumina in acest caz – vinovatii din acest dosar ca si din toate “privatizarile trucate” sa plateasca.


Legat de circul mediatic trebuie sa recunoastem ca el este o realitate, fiind servit poporului si Europei cu o larghete suspecta.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.