Șefimea dintr-o primărie din Ardeal sparge topurile la categoria… salarii de vis!!!

Șefimea dintr-o primărie din Ardeal sparge topurile la categoria… salarii de vis!!!

1 179


În plus de toate  se adaugă prime şi sporuri care pot ajunge în anumite cazuri la mii de lei.  Aşa s-a ajuns ca primarul Emil Boc să aibă un salariu comparabil cu cel al preşedintelui României, Klaus Iohannis.
Potrivit paginii oficiale de internet a Primăriei Cluj-Napoca, Boc are un salariu brut de 23.400 de lei. 
În schimb, primul om al statului câştiga în luna ianuarie în jur de 25.000 de lei brut. Nici viceprimarii din Cluj nu au motive să se plângă. Olah Emese şi Dan Tarcea au câte 20.800 de lei brut, mai mult decât câştigă premierul Viorica Dăncilă şi decât va câştiga următorul prim-ministru.  
În cazul premierului demis recent, salariul brut era de 15.950 de lei. De altfel, primul-ministru al României este depăşit lejer şi de administratorul public – city managerul – Gheorghe Şurubaru, care are 16.640 de lei, de secretarul unităţii administrativ-teritoriale Aurora Roşca (16.619 lei), dar şi de directorul general şi de arhitectul şef, Daniel Popa, ambii cu câte 16.120 de lei.

Lapte şi miere la Primăria Cluj-Napoca   
Salarii comparabile cu premierul au directorul general adjunct al primăriei (15.184) şi chiar directorii, şefii de compartiment şi directorul executiv (14.352). 
Ceva mai „slab” stau directorii, inspectorii şefi, şefii de sector, şi şefii de compartiment (13.416), inspectorii şefi adjuncţi, contabilul şef şi inginerul şef cu 13.270 de lei brut.  

În acelaşi timp, un poliţist local poate ajunge la 8.650 de lei, la fel ca inspectorii şi consilierii, iar casierii şi magazionerii au pe hârtie 5.283 de lei, la fel ca şoferii. 
…Nu în ultimul rând, portarii iau câte 4.429 de lei.   

Trei creşteri salariale într-un singur an…   
Numai în ultimul an, angajaţii Primăriei Cluj-Napoca au beneficiat de două creşteri salariale, în lunile ianuarie şi august, iar o parte dintre ei se pregătesc acum de o nouă creştere salarială de 15%.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.