Sefii stranuta la Bucuresti, mucozitatile se sterg la Brasov

Sefii stranuta la Bucuresti, mucozitatile se sterg la Brasov

0 123

Comisia ONU pentru exploatarea spatiului in scopuri pasnice s-a reunit recent la Viena pentru a discuta despre o posibila catastrofa meteorica. In 13 aprilie 2029, asteroidul Apophis va trece periculos de aproape de Terra, la o distanta mai mica decat cea la care graviteaza satelitii geostationari folositi de televiziuni. Prin 2040 va fi si mai aproape, daca va cadea in Ocean, spun specialistii, valul urias pe care l-ar genera ar depasi 17 metri.


?


Creierul presei, spalat de tsunami


Abia a cazut vestea asteroidului in redactiile ziarelor si televiziunilor ca efectele cataclismatice n-au intarziat sa apara. In panica momentului, jurnalistii au titrat exaltati ca „NASA si Dumitru Prunariu cauta solutii“ pentru contracararea tragediei ce va sa se petreaca peste 30-40 de ani. Primele victime ale tsunami-ului au fost creierii ziaristilor, pe care vestea le-a spalat intr-o clipita. Oricata mandrie locala simtim cand este pomenit cosmonautul brasovean, nu cred ca Prunariu e miezul echipei de astronauti de la NASA. Ma mir ca nu s-a gasit un reporteras inventiv care sa de-a fuga la guru Bivolaru sa-l roage sa incinga o hora energetica si sa modifice traiectoria asteroidului prin meditatie.


?


Armaghedoanele nu tin la romani


Nu-nteleg apoi tonurile apocaliptice pe care s-a recitat vestea astrala. In Romania s-au consumat deja mai multe Armaghedoane, prin postarea pe Internet a diverse deconspirari de manarii si furturi groase. Vinovatilor li s-a luat doar praful stelar de pe toba; se pare ca lumea politica care mai colizioneaza din cand in cand cu cate un meteorit de dezvaluiri resoarbe destul de repede socul impactului, fara pagube vizibile. Nu de la Armaghedoane i s-a tras lui Adrian Nastase, pe vremea cand Mugur Ciuvica posta pe Internet dedesubturile murdare ale vietii politice a premierului de-atunci. Diversi generali din armata continua sa marsaluiasca spre alte ilegalitati sau sunt intr-un pe loc repaus binemeritat, in ciuda micilor apocalipse carora le-au supravietuit.


?


Tsunami la centru, valuri mari la periferii


Asa cum tsunami-ul starnit de vestea prabusirii lui Apophis i-a invalmasit pe cosmonautul Prunariu si pe astronautii de la NASA in acelasi val, periferia lumii politice resimte marile fenomene ce se petrec in centrul de la Bucuresti. Suflul starnit de cate-o initiativa populista declansata de la baza de pe Dambovita ii incovoaie vartos pe maruntii subalterni din suburbii.


La Brasov, reactia este vizibila atat in tabara Puterii, cat si in cea a Opozitiei. Pentru ca la Bucuresti se poarta refendumul (pentru demiterea presedintelui) ca accesoriu la tinuta de primavara a PSD, senatorul local Otilian Neagoe ar vrea sa comande si el unul. Ultima sa initiativa este initierea unei consultari a populatiei in problema creditelor pe care le angajeaza municipalitatea. Sa vedem, zice Neagoe, daca locuitorii Brasovului sunt de acord cu indatorarile la care se angajeaza comunitatea, prin intermediul primarului Scripcaru. Ideea nu-i rea, daca n-ar fi decat un reflex jenant si marginal al unei convulsii incepute la centru. Mai bine nu dormeau pesedistii pe ei cand Alianta isi subordona societatea civila cu care pretinde ca se consulta inainte sa ia astfel de decizii. Acolo ar fi un bun prilej de contestare a initiativelor portocalii, cu argumente suficient de limpezi cat sa nu banuiasca nimeni simplul mimetism ce-i anima. Altfel, totul ramane un simptom de gripa de sezon: Geoana stranuta la Bucuresti dar mucozitatile se sterg in provincie.


?


Apoca, dar mai bine lipsa


In randurile pedistilor locali, Armaghedonul starnit la centru are si la margini apucaturi belicoase, asa cum sta bine unor insi aflati la putere. Stranutul lui Basescu despre coruptia generalizata pe care a descoperit-o in tara a zbarlit mustata haiduceasca a deputatului pedist Dumitru Puchianu. Nici nu si-a terminat bine marinelul aluzia ca mustaciosul nostru local s-a si apucat sa spele puntea de toata corupaciunea. Deocamdata, da doar cu vorbe prin ungherele murdare, dar ce vorbe! Auziti aici: „Nu voi admite interventia nimanui, indiferent despre cine este vorba! In cazul in care se va intampla sa se incerce musamalizarea, voi face publice numele acelor persoane!


Curat Armaghedon, coane Puchiene! Ma duc sa caut un adapost antiatomic.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.