Sefii romani remunerati mai bine ca cei occidentali

Sefii romani remunerati mai bine ca cei occidentali

0 54

S-a constatat ca sefii din Romania o duc mai bine decat cei din Occident. Top-managerii castiga de aproape 10 ori mai mult decat angajatii obiºnuiti din Romania.
Astfel, daca esti sef, o duci mai bine in Romania decat in Occident. Managerii au o putere de cumparare mai mare decat cei din Statele Unite, Marea Britanie sau Germania, arata un studiu realizat de compania de consultanta Hay Group. Compania este una dintre cele mai mari firme specializate in resurse umane din lume, cu 87 de birouri in 47 de tari.
Potrivit topului intocmit de Hay Group, puterea de cumparare a managerilor romani este cu 44% mai mare decat in Statele Unite, tara luata drept referinta in alcãtuirea topului. Cel mai bine traiesc managerii care lucreaza in tarile arabe. Quatarul este, de departe „raiul directorilor de top”, cu un nivel de trai cu peste 216% mai mare decat cel din Statele Unite. Urmeaza Kuweitul, Emiratele Arabe Unite, Oman, Bahrain, Arabia Saudita, Chile, Panama si Romania. Top 10 este incheiat de Turcia.
Se pare ca ne aflam printre asa-zise tari ale lumii a treia, sau bananiere, ceea ce vorbeste de la sine si despre nivelul de trai al celorlalti.
In jurul Romaniei, in Bulgaria, Ungaria si Polonia, puterea de cumparare a managerilor este sub etalonul mondial cu 56% si 89%. In privinta diferentei de nivel dintre top-manageri si angajatii obisnuiti, Romania este de asemenea in top, pe locul 9: top-managerii castiga de aproape 10 ori mai mult. Spre comparatie, in Statele Unite diferenta este de doar 3,8 ori, iar in Germania de 3,2 ori. In Bulgaria, Ungaria si Polonia raportul dintre top-manageri si angajatii obisnuiti este de 5,7 – 6,6 respectiv 9,2. La polul opus este Nigeria, unde top-managerii castiga de peste 17 ori mai bine decat angajatii obisnuiti
Oare nu ar trebui schimbat cate ceva in schema aceasta?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.