Sefii de asociatii fac pe avocatii CET la ei in blocuri

Sefii de asociatii fac pe avocatii CET la ei in blocuri

0 61

Diverse asociatii de proprietari din Brasov par sa fi gasit metoda de a-i convinge pe locatari sa-si clarifice situatia energetica pana la venirea sezonului rece. La mine pe scara, spre exemplu, avizierul a fost tapetat cu colaje din ziare despre procedura de debransare de la CET, plus sumele de plata aferente fiecarui pas al acestui demers nu tocmai simplu. De fiecare data cand trec pe la avizier, simt o unda de orgoliu, pentru ca seful de bloc a facut ca anuntul de pe scara noastra sa aiba ceva in plus. Anume o recomandare calduroasa – nu intr-atat, insa, cat sa tina de cald la iarna – ca putinii colocatari care nu si-au montat inca centrale in apartamente sa o faca pe finalul acesta de vara. Un sfat aproape prietenesc, daca n-ar fi insotit si de amenintarea pe fata ca deja debransatii nu vor consimti sa participe in iarna asta cu nici un sfant la cheltuielile comune de intretinere. Pe scurt: puneti-va si voi centrale, ca la iarna platiti singuri toata factura blocului.
CET-ul insusi n-ar fi reusit sa fie mai explicit.
Daca tot nu exceleaza la capitolul transparenta si claritate, CET ar putea sa recupereze pe alt plan. In conditiile in care tineretul liberal brasovean a initiat o campanie de semnaturi pentru desfiintarea taxelor de debransare, mastodontul termic din coasta orasului ar putea macar sa simplifice procedura de debransare sau sa urgenteze termenelor fiecarei etape tehnice. Primul semn de minim bun simt ar fi sa renunte la perceperea taxei de urgenta de 10 milioane de lei vechi pe le-o cere celor care n-au vreme si chef de birocratia CET.
Dar abolirea oricarei taxe de debransare ar fi o compensare justa pentru mitocania cu care au anuntat deja zeci de mii de locatari rasfirati prin blocuri unde detinatorii de centrale sunt majoritari ca vor fi intarcati la iarna de la conducte.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.