Sefa ISJ Brasov, pe lista de demiteri a ministresei Andronescu

Sefa ISJ Brasov, pe lista de demiteri a ministresei Andronescu

0 104

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Brasov este pe lista cu demiteri a ministrului Educatiei! Ecaterina Andronescu a amenintat, imediat dupa suspendarea grevei din Invatamant, ca va demite zeci de inspectori generali si adjuncti pe care ii acuza ca au produs panica si agitatie in sistemul de invatamant prin interpretarea gresita a unei notificari ministeriale.
Respectiva instiintare a fost trimisa tuturor Inspectoratelor Scolare din tara si anunta reducerea bugetelor pe ultimele doua trimestre ale anului cu 15 la suta, fata de perioada ianuarie-martie 2009. Desi anuntul era menit sa starneasca panica la inspectorat, conducerea ISJ Brasov pretinde nu doar ca nu a amplificat zvonul reducerilor salariale, dar a gasit chiar si solutii pentru ca retributiile dascalilor sa nu aibe de suferit in urma deciziei ministeriale. Motive pentru care cei trei inspectori de la varful Inspectoratului Scolar General Brasov sa sustina ca includerea Brasovului pe lista demiterilor ticluite de ministresa Andronescu sa fie o greseala.
Eroare sau nu, actuala sefa a ISJ Brasov, Carmen Tanasescu, nu-si face prea multe griji pentru viitorul sau. Inspectorul general si-a depus demisia din functie inca de acum o luna si asteapta o decizie in legatura cu soarta sa. In cazul in care va fi, in cele din urma, demisa, Carmen Tanasescu se pregateste sa preia conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.