Sef nou la Garda de Mediu Brasov

Sef nou la Garda de Mediu Brasov

0 272

Din 11 decembrie Garda de Mediu Brasov are un nou comisar-sef. Petru Nechifor-Moraru. Acesta a absolvit Facultatea de Solvicultura Brasov in 1997 si a lucrat ca inginer silvic pana in momentul castigarii concursului.


Cat priveste activitatea Comisariatului Judetean Brasov al Garzii Nationale de Mediu pentru 2007, proaspatul comisar-sef a prezentat cateva obiective: o imbunatatire a calitatii mediului in judetul Brasov, un sediu nou, imbunatatirea dotarilor tehnice, marirea numarului de comisari.


?


Bilant si obiective


Activitatea comisariatului in anul care se incheie a constat in 1.419 controale, care s-au soldat cu 172 de amenzi in valoare de 961.800 RON, cea mai mare amenda aplicata fiind de un miliard de lei vechi. Dintre acestea, 415 controale au fost planificate, 20 au vizat respectarea actelor de reglementare, 314 au fost tematice si 331 generale de autorizare.


Tot in acest an, comisarii Garzii de Mediu au sistat temporar activitatea la trei agenti. S-au constatat probleme serioase la la agentii economici care nu reusesc sa-si stabileasca stacheta pentru 1 ianuarie.


Avand in vedere ca 2007 este anul integrarii Romaniei in UE, agentii economici vor trebui sa respecte rigorile legislatiei de mediu. Daca nu se vor conforma, vor suporta diferite sanctiuni, putandu-se ajunge chiar la inchiderea activitatii.


Cea mai mare problema cu care se confrunta Garda este numarul prea mic de comisari, 10, ceea ce a facut ca si activitatile desfasurate in afara controalelor planificate sa fie de 415 fata de 550 in 2005. De aceea, in 2007 se intentioneaza o specificizare a activitatii comisarilor si se doreste organizarea de concursuri pentru a angaja oameni specializati.

Comisariatul Judetean Brasov al Garzii de Mediu este organizat ca serviciu in teritoriu al Comisariatului Regional Sibiu. Activitatea lui este axata pe indrumarea si controlul agentilor economici care desfasoara activitati cu impact asupra factorilor de mediu si verificarea gradului de implementare a legislatiei negociate de aderare la Uniunea Europeana.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.