Sef nou la CNAS

Sef nou la CNAS

0 118

Luni seara, presedintele Casei Nationale de Asigurari, Cristian Vladescu, a fost revocat din functie prin decizie a premierului Calin Popescu Tariceanu, la cererea ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si inlocuit cu Vasile Ciurchea. Potrivit ministrului, fostul presedinte al CNAS a dat dovada de superficialitate si de minciuna in toata activitatea, situatia in care este sistemul sanitar este foarte grava, iar acum este criza in farmacii.


„Nu vreau sa comentez nicio declaratie a lui Cristian Vladescu. In Romania, oricine este demis declara ca el este cel mai bun, cel mai destept, cel mai frumos, de neinlocuit, ca nu mai este nimeni ca el, si toti ceilalti sunt vinovati, indiferent cine sunt aceia. Incep sa critice de sus pana jos. Asa se intampla si aici”, a continuat ministrul Sanatatii.


Fostul presedinte al CNAS Cristian Vladescu considera ca motivele prezentate de ministrul Sanatatii pentru revocarea lui din functie sunt aberante si false, informarile eronate fiind transmise si premierului. Mai mult, Vladescu il acuza pe minstru ca schimbarea sa a fost facuta pentru ca Nicolaescu sa poata controla sistemul asigurarilor.


Insa, Eugen Nicolaescu isi justifica decizia prin faptul ca de mai multe luni exista o relatie nefunctionala intre Ministerul Sanatatii Publice si CNAS.


Demnitarul a mai precizat ca, in 2006, foarte multe lucruri au fost indeplinite cu mare intarziere. „Abia la 1 octombrie am reusit descentralizarea programului de diabet, desi am incercat din martie. Si nici atunci pana la capat, insulinele au ramas sa fie distribuite prin spital. Aceste exemple dovedesc conceptii si abordari diferite in aplicarea politicilor de sanatate din Romania. „, a precizat Nicolaescu.


Mai mult, ministrul Nicolaescu a adaugat ca toate spitalele sunt nemultumite de modul in care a fost negociat contractul pe 2007. De asemenea, au fost semnalate abordari „ciudate” in privinta modului in care au fost acordate fondurile pe judete si, mai departe, catre furnizori, a mai aratat ministrul Sanatatii. „Am solicitat foarte multe situatii la CNAS pentru elaborarea strategiilor de sanatate. Am primit raspunsuri distorsionate sau nimic. La 1 ianuarie au intrat in vigoare cardul european de asigurari de sanatate, actiune care intra in atributiile CNAS. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a pregatit prost acest important moment pentru integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Nu sunt multumit de situatia actuala din sistemul asigurarilor de sanatate. De aceea am cerut revocarea lui Cristian Vladescu din functia de presedinte al CNAS si membru al Consiliului de Administratie al CNAS si am cerut numirea lui Vasile Ciurchea ca membru in Consiliul de Administratie si ca presedinte al CNAS”, a continuat Nicolaescu cu acuzatiile.


?


Cristian Vladescu este convins ca ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a fost nemultumit de prestatia lui pentru ca „nu a acceptat sa se considere subordonat CNAS, ci autonom”, nu l-a ascultat pe demnitar „fara sa cracneasca” si, mai mult, i-a blocat ordine ilegale si i-a semnalat primului-ministrul situatii grave din sistem generate de insusi Nicolaescu. „Trebuia sa ma schimbe, ca sa poata controla sistemul de asigurari”, a precizat Vladescu.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.