Sediul filarmonicii, din nou in actualitate

Sediul filarmonicii, din nou in actualitate

0 78


Acordarea unui sediu pentru Filarmonica brasoveana este din nou in actualitate, la fel ca si locatia propusa in acest scop. De foarte multa vreme, Filarmonica nu are sediu, dupa ce a ramas fara spatiul pe care il detinea pe strada Gheorghe Baritiu, care oricum era impropriu activitatii.


De atunci muzicienii brasoveni s-au aciuit, pe bani, la Centrul Cultural Reduta si la Cercul Militar, unde au loc repetii si concerte. Anumite concerte sunt gazduite si de Teatrul Sica Alexandrescu ori de Muzeul de Arta.


Situatia nu poate continua la nesfarsit. Daca de gazduirea unor concerte nu se pune problema, in privinta sediului treburile sunt cat se poate de clare: o institutie precum Filrmonica trebuie sa primeasca un spatiu adecvat.


De multa vreme se vorbeste de amenajarea fostului cinematograf “Patria”, care au fost trecut in domeniul privat al municipiului si ar putea fi alocat Filarmonicii “Gheorghe Dima”, evident, cu acordul Consiliului Local. Primarul George Scripcaru este optimist, considerand ca pana la sfarsitul anului problema se va rezolva.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.