Sedinta cu sefii de filiale PD-L

Sedinta cu sefii de filiale PD-L

0 53

Iata ca, barca luand apa mai dihai ca oricand, PD-L isi baga sefii de filiale judetene in sedinta. Pe pereti este latita lozinca: “Invingem sau plecam acasa!”
Ati mai auzit pana acuma varianta asta, cu fuga din Eghipet?
Democrat-liberalii se reunesc in sedinta Colegiului Director pentru a analiza rezultatele alegerilor, dar si pentru a stabili strategia de campanie pentru turul al doilea. In primul tur, „portocalii” au pierdut judete importante: Neamt, Botosani, Dambovita, Mehedinti. O parte din liderii acestora spun ca daca Basescu nu castiga, renunta la functiile din partid.
Asa ca a fost o sedinta surpriza, ieri, a Colegiului Director al PD-L. Anuntata abia cu o zi inainte, o astfel de sedinta nu era prevazuta a se desfasura pe durata campaniei electorale. Rezultatele slabe ale unor filiale in primul tur al prezidentialelor par sa ii fi pus pe ganduri pe democrat-liberali, care astazi vor decide strategia pentru finala din 6 decembrie.
Unii lideri din teritoriu spun ca vor demisiona daca peste o saptamana si jumatate nu vor reusi sa obtina un scor mai bun. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat ca o eventuala infrangere a lui Traian Basescu in turul doi il va determina sa demisioneze din functia de presedinte al PD-L Craiova.
Craiova nu ar fi singura problema a pedelistilor, din primul tur. Mai sunt judete intregi odinioara dominate de portocalii care au obtinut un scor slab pe 22 noiembrie. Le-a indicat consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu intr-o discutie cu cititorii HotNews:
„Cred, de asemenea, ca anumite judete pe care PD-L reusise sa le cucereasca la alegerile precedente au luat rezultate sub asteptari. Ca de exemplu: Botosani, Suceava, Neamt, Dambovita, Mehedinti.”
La cel puþin trei dintre acestea, rezultatele sunt chiar surprinzatoare, daca nu dezastruoase: Botosani, Suceava – sunt judete dominate de Catalin Flutur, respectiv de coordonatorul de campanie al PD-L Gheorghe Flutur.
Primul a declarat pentru cotidianul Evenimentul ca isi va da demisia din fruntea organizatiei daca Basescu pierde alegerile.
Imi voi asuma in totalitate rezultatele alegerilor prezidentiale, iar daca dupa turul doi ele nu vor fi asa cum ne dorim noi, imi voi da demisia. Cred ca ar fi un gest de onoare pe care ar trebui sa il faca toti cei care nu reusesc sa scoata rezultate bune la alegeri, de la ministri si pana la sefi de organizatii locale”, spune Catalin Flutur.
Candidatul PSD Mircea Geoana a obtinut in judetul Botosani cu circa 33.000 mai multe voturi decat Basescu.
La Suceava, Traian Basescu nu a scos decat cu 20.000 de voturi mai multe decat Geoana. Putin, pentru aceasta reduta portocalie. La Neamt, in judetul controlat de primarul din Piatra-Neamþ, Gheorghe Stefan, ales anul trecut din primul tur, Geoana a invins cu 14.000 de voturi in plus.
Organizatia PD-L Dambovita este condusa de fostul peledist Florin Popescu. Geoana s-a impus si aici, la distanta de 4.000 de voturi in plus.
In Mehedinti, in fieful ministrului Apararii, Mihai Stanisoara, pedelistii au pierdut batalia, la 6.000 de voturi distanta.

Se pare ca pe 7 decembrie se va consemna cresterea consumului de hartie. Si de hartie de scris, si din cea igienica.
Hartia de scris va fi consumata masiv pentru demisii, iar hartia igienica va sterge bine locul in care au stat pedelistii, dupa care se vat rage apa.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.