Sedinta cu scantei in Consiliul Judetean

Sedinta cu scantei in Consiliul Judetean

0 105


Nu degeaba se spune ca banul e ochiul dracului! Sedinta de miercuri a Consiliului Judetean a confirmat-o din plin, banii fiind cauza unui nou scandal.


Daca in privinta ordinii de zi, pe care consileirul Staicu – PD-L o vedea mai potrivita pentru o sedinta ordinara, certurile n-au avut spor, niste bani luati de la municipiu si alocati unor localitati mai mici, cu potential financiar scazut, a starnit controverse.


Conform alocarii bigetare 44 de miliarde de lei vechi din cote defalcate din impozitul pe venit erau atribuiti Municipiului Brasov. Presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, a propus ca acesti bani sa fie redirectionati catre localitati mici, care ii vor folosi pentru reabilitarea unor drumuri. Toata lumea, exceptand PD-L a votat pentru. Dintr-o anumita perspectiva gestul este benefic. Sunt multe localitati in judet care traiesc aproape din banii de la bugetul judetului, sursele proprii de venit fiind aproape inexistente. Cateva taxe de pasunat si ceva impozite pe case si terenuri sunt unicele intrari din afara banilor alocati de judet, ?ceea ce de multe ori nu permit localitatilor in cauza nici macar o sustinere financiara modica pentru accesarea de granturi, ori plata unor studii de fezabilitate si proiecte.


Desigur ca si Municipiul avea ce sa faca cu banii, mai ales ca mai sunt doar doua luni si jumatate pana la alegerile locale. In plus, consilierul PD-L Ion Marcu a sugerat ca localitatile vizate n-au bani fiindca nu stiu sa se gospodareasca. Dar cum oare s-ar putea “gospodari”? Acolo nu cred ca tine figura cu parcarile de resedinta, sursa din care Municipiul obtine in jur de 10 miliarde lei vechi annual, adica un sfert din ce s-a alocat localitatilor. Dar aceste lucruri nu mai sens: fiecare vede cu ochi electorali si orice gest este facut cu tendinta.? Nu zicem ca n-au fost interese electorale si de cealalta parte a baricadei, dar localitatilor pricopsite le pica extraordinar, la urma urmei tot cetatenii beneficiaza, macar in prejama alegerilor sa se aleaga si ei cu ceva.


Realocarea bugetara i-a infuriat pe consilierii judeteni democrat-liberali, sustinatori ai Municipiului condus de Scripcaru, fief PD-L, care trebuie sa le aduca? cele mai multe voturi. Suparati foc, ei au parasait sala, amenintand ca vor ataca in contencios toate hotararile de miercuri.


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.