Sedinta cu scantei in Consiliul Judetean Brasov

Sedinta cu scantei in Consiliul Judetean Brasov

0 184

Asa ceva nu ar trebui sa ne mire, tinand cont ca pana la prezidentiale mai sunt doua luni si avand in vedere agresivitatea portocaliilor, oriunde s-ar afla ei. Iata si despre ce a fost vorba in acea sedinta.
Ca tot e la moda si interpelat asupra cheltuielilor facute cu reabilitarea unor monumente istorice din oras – uite o problema arzatoare acuma, nu? – liberalul Aristotel Cancescu a apreciat demersul ca fiind tendentios si un atac la persoana sa, motiv pentru care a anuntat ca ii va da in judecata pe semnatarii interpelarii, mai ales ca judecatorii au incetat protestul.

Sedinta de plen de ieri a Consiliului Judetean Brasov a fost una tensionata, desfasurandu-se pe fondul unor schimburi de replici dure intre alesii PD-L si presedintele liberal al institutiei, Aristotel Cancescu. Democrat-liberalii au pus pe tapet, prin Ion Marcu, o serie de reprosuri privind maniera in care sunt promovate unele proiecte de hotarare, in special cele lansate de PD-L, care, frecvent, sunt trecute la rubrica „Diverse”, desi au toate avizele necesare.
Ce-i de mirare, este reciprocitate intre CL si CJ, nu?

Ulterior, consilierul PD-L, Aurelian Danu, a luat cuvantul, cerand ca, in conformitate cu prevederile Legii 215 privind administratia publica, precum si a Regulamentului de organizare si functionare al CJ Braºov, sa se dea un raspuns in scris la o interpelare privind lucrarile si cheltuielile ocazionate de reabilitarea unor monumente istorice. Interpelarea este semnata de Danu si colegii sai Ion Marcu si Nicolae Trifan.
„Vrem documente si date clare, pentru a elimina discutiile si suspiciunile iscate de cheltuirea fondurilor. Speculatiile pot strica imaginea Consiliului Judetean si nu dorim acest lucru. Vrem doar ca aceasta situatie sa fie clarificata.”, a precizat Danu.

In replica, presedintele CJ a apreciat ca demersul celor trei consilieri PD-L „este o chestiune electorala”, iar „modul in care a fost elaborata interpelarea este unul tendentios si un atac la imaginea mea, motiv pentru care voi face o actiune in judecata impotriva autorilor, mai ales ca mi-au adus acuzatii ca s-ar fi furat sau deturnat banii”.
Cancescu a mai precizat ca interpelarea mentionata „reprezinta o actiune disperata, in replica la faptul ca am dezvaluit nereguli si ilegalitati legate de o anumita firma apropiatã municipalitatii, care fura curent electric din reteaua publica.” El a mai reclamat ca este obiectul unei campanii de denigrare „intr-o anumita parte a presei”.

In sensul interpelarii, Aristotel Cancescu le-a recomandat semnatarilor acesteia sa faca apel la Corpul de Control al Primului-Ministru:
„Asa veti afla ce se petrece si ca nu este adevarat ceea ce ati incercat sa insinuati. Ceea ce se spune in interpelare si ceea ce s-a vorbit intr-o conferinta de presa are legatura cu fapte de natura penala, iar eu nu doresc sa-mi fie afectata imaginea. Recunosc, actiunea in Justitie este una de imagine, pentru imaginea mea. Dar vreau sa se vada ca la Consiliul Judetean licitatiile sunt castigate de firme oneste, in mod cinstit, si ca nu se fac afaceri dubioase din care sa se scoata din nimic miliarde de lei. Eu cred ca ar trebui sa chemati acum controlul despre care vorbeam, fiindca dupa alegerile prezidentiale poate nu o sa mai aveti acces nici la premier.”

Acuzele au mai continuat o vreme, ceea ce lasa de inteles ca razboiul va continua. Pe cine pariem?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.