Sedinta Consiliului Judetean scurtata de teama politizarii

Sedinta Consiliului Judetean scurtata de teama politizarii

0 270


Consiliul judetean Brasov s-a intrunit marti in plen, avand pe ordinea de zi subiecte “tari” precum vanzarea spitalului Marzescu, cofinantarea unor proiecte realizate cu sprijin financiar de la Banca Mondiala, proiect de hotarare privind aprobarea propunerii Comisiei speciale in vederea clarificarii situatiei juridice a amplasamentului viitoarei piste a Aeroportului International Brasov Ghimbav , alocarea sumei de 200.000 lei, pentru realizarea Studiilor de fezabilitate cu elemente de PT, pentru drumurile locale ce urmeaza a fi reabilitate de catre Consiliul Judetean Brasov si multe altele.


Toate aceste subiecte au fost considerate insa niste subiecte tabu pentru perioada prereferendum. Ca atare, motivand ca votul nu trebuie politizat, presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu a propus amanarea discutiilor pentru sedinta urmatoare.


Pe ordinea de zi a ramas o singura tema, paradoxal, cea mai incarcata de conotatii politice: transformarea Companiei Apa in operator regional. Desi in aparenta este vorba despre un act mai degraba economic, urmare caruia Judetul ar beneficia de o finantare nerambursabila de 111 milioane de euro pentru infrastructura de apa, subiectul este cat se poate de imbibat de politic. Compania de apa, fief al Presedintelui CJ, este tinta razbunarii democratilor pentru atitudinea liberalilor si a social-democratilor fata de CET, fief al primarului democrat, rampa de lansare pentru apropiatul primarului, Prefectul Aurelian Danu.


Pe principiul dinte pentru dinte, Primaria Brasov nu a semnat actul de asociere cu Compania de apa, subordonata Consiliului Judetean, riscand sa se piarda banii europeni.


Consiliul a luat tema in dezbatere si in final a adoptat un Apel catre Primariile care ar trebui sa se asocieze cu Compania Apa pentru a-i conferi acesteia titulatura de operator regional. Drept sol al Consiliului in fata Primariei a fost ales nu Presedintele ci? Vicepresedintele institutiei, Marian Rasaliu. Sa fie acesta mai bun decat Cancescu?


Bianca Sorescu


?


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.