Secuii musca din nou

Secuii musca din nou

0 57

UDMR, sau Partidul Civic Maghiar, sau amandoua intr-un glas, au proptit din nou un panou inscriptionat in maghiara la granita cu judetul Brasov, mai precis la Aita Mare.
Se intelege ca pe panou scrie, in minunata limba de circulatie internationala, adica pe secuieste, ca de acolo incepe tinutul lor.
Si la cat de blegi – sau interesate? – sunt autoritatile romane, acestei etnii cam obraznice (cel putin asa-zisii conducatori) i se permite sa creeze, cu pasi mici dar siguri, un stat in stat.
De fapt aceasta pretentie nu este o noutate, autonomia tinutului fiind ceruta tot mai insistent de de-al de Marko Bela & clica. Asa ca, daca treci in acest “tinut secuiesc”, situat in mijlocul tarii care se numeste Romania, ai impresia ca te afli pe alte straine taramuri, nu la tine in tara.
Dupa ce panoul infit la Chichis a fost desfiintat – si aici autoritatile romane au umblat cu manusi, motivand desfiintarea panoului datorita amplasarii sale contrar normelor tehnice ale drumarilor; dar oare nu se putea spune pe sleau ca asa ceva nu are ce cauta pe pamant romanesc? – iata ca acuma maghiarimea a proptit altul, mai la doseni, ca pe la Aita Mare nu este chiar drum national.
Este oare nevoie de alta pereche de manusi ca privelistea sa nu fie pangarita de prezenta panoului? Sau autoritatile se vor trezi si vor aplica asa cum trebuie legea si, mai ales, Constitutia?
Iar daca chiar nu exista o asemenea lege, se poate da, in acest sens, o ordonanta de urgenta, asa cum s-au tot dat pentru atatea si atatea fleacur, in acest caz fiind vorba de ceva mult mai grav.
Asteptam reactia autoritatilor, locale si centrale.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.