Sectorul privat 200.000 de angajati disponibilizati

Sectorul privat 200.000 de angajati disponibilizati

0 104

Aproape 200.000 de angajati din sectorul privat ar putea ramane someri intre 1 si 15 februarie daca Guvernul nu va decide prelungirea perioadei de somaj tehnic, a declarat, marti, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.
„Ministrul Muncii va discuta astazi cu primul ministru despre posibilitatea prelungirii somajului tehnic de la 1 ianuarie 2010, prevedere ce ar putea fi promulgata in procedura de urgenta pentru a evita disponibilizarile masive care se anunta in mediul privat. Dupa aceste discutii vor avea loc intalniri si cu patronatele pe aceasta tema”, sustine Hossu, citat de NewsIn.
Presedintele Cartel Alfa a declarat ca angajatorii au facut deja liste cu salariatii ce urmeaza sa fie disponibilizati in luna februarie, in conditiile in care statul nu-i mai ajuta pe patroni sa-si tina oamenii in somaj tehnic.

Numarul salariatilor din constructii a scazut cu 70.000 in 2009
Liderul sindical Cartel Alfa a precizat ca „disponibilizari in masa” ar putea avea loc in „domenii ca metalurgia, chimia, petrochimia, constuctii de masini, constructii civile si industia usoara, adica textile si pielarie”.
Numarul angajatilor din sectorul constructiilor a scazut in 2009 cu 70.000, de la 420.000 de salariati la inceputul anului la 350.000, si continua sa se reduca, a declarat marti, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), Laurentiu Plosceanu, citat de Mediafax.

Totodata, anul trecut peste 20.000 de firme din domeniu au intrat in insolventa, si-au suspendat activitatea sau au dat faliment.

Sursa: HotNews.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.